Подељена 136 ауто седишта

Ива Петковић и Павле Јоић успешно предствљали своју земљу и град на такмичењу у Словенији
29.03.2022.
УДРУЖЕЊИМА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ ИСПЛАЋЕНА ПРВА РАТА
29.03.2022.
Ива Петковић и Павле Јоић успешно предствљали своју земљу и град на такмичењу у Словенији
29.03.2022.
УДРУЖЕЊИМА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ ИСПЛАЋЕНА ПРВА РАТА
29.03.2022.

Данас 29.03. су у Лесковачком народном позоришту подељена ауто седишта родитељима који су се пријавили за ту помоћ.
На почетку догађаја градоначелник града Лесковца Горан Цветановић поздравио је све пристуне родитеље речима:

„Драги родитељи, данас смо се окупили како бисмо наставили са уручењем седишта за сву децу чији су се родитељи пријавили да би остварили право на једнократну помоћ у јануару и фебруару текуће године. Циљ наше акције јесте растерећивање вашег кућног буџета, поред финансијске стране свакако да је важнија она страна која се односи на безбедност у саобраћају. Захваљујем се свима што сте се одлучили на храбар корак да заснујете породицу, на изазован али на најлепши корак у животу, деца су управо наши наследници.
На нама је да Вам обезбедимо услове за живот, одрастање и да школовање буде што боље и квалитетније. До сада смо укупно уручили 661 седиште, данас ћемо уручити 136. Сви родитељи који данас нису могли да присуствују подели, моћи ће своје седиште да преузму у згради општине, улица Пана Ђукића бр.9 на портирници.
Пројектована количина ауто седишта за ову годину је 1.100. Издвојили смо за њих 100.000 евра. У конкурсној документацији смо дефинисали могућност да набавимо и додатна седишта за још 1.100 беба.
Седишта која смо обезбедили обухватају прву, другу и трећу категорију за узраста од 9 месеци до 12 година, од 9-36кг телесне тежине. Град Лесковац вреднује и подржава породицу као најважнију институцију друштва. Да је то тако говоре бројне мере популационе политике међу којима је једнократна помоћ за родитеље који раде 10.000,00 динара за све она мајке које не раде 20.000,00 као и за сву децу која се роде. Накнада за уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца, за све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи.
У оквиру ових мера омогућили смо субвенције од 80% за боравак деце у приватним вртићима, за вантелесну оплодњу, приступању пројекту за децу 3+, како би са породицама са троје и више деце омогућили погодности и побољшали материјални статус.

Деца јесу живот и будућност нашег града. Зато ће Лесковац сваком родитељу бити сигуран партнер и стабилна подршка.
Хвала и још једном Вам честитам на бебама које су наша будућност“, екао је први човек града на Ветерници др сци. мед. Горан Цветановић.

У име свих мајки присутнима се обратила мајка Данијела Здравковић :
“Поштовани градоначелниче моје име је Данијела. Ове године сам се по други пут остварила као мајка, и добила сина Алексеја. Осим љубави пажње и стрпљења, које је потребно за подизање деце, не можемо да се не осврнемо на финансијске издатке. Лепо је знати да Град Лесковац дожовљава све мајке подједнако битним и да поред новчане помоћи пружа још и овај поклон који нам је јако важан за безбедност деце.
Зато Вам се у своје име и у име свих родитеља захваљујем на подршци коју нам пружате. Хвала.“