ПОДЕЉЕН НОВИ БРОЈ ЛЕСКОВАЧКОГ ГЛАСНИКА

ИСПЛАТА ЗА УРЕЂЕЊЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА И ЦРВЕНИ КРСТ
25.03.2022.
Забрањено спаљивање усева, казне 10.000 динара за починиоце
27.03.2022.
ИСПЛАТА ЗА УРЕЂЕЊЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА И ЦРВЕНИ КРСТ
25.03.2022.
Забрањено спаљивање усева, казне 10.000 динара за починиоце
27.03.2022.

Данас је на више локација у граду промовисан и подељен нови број Лесковачког гласника.

Нови број представила је Андреа Тошић, помоћник градоначелника Лесковца, која је рекла:

„Председник Републике Србије Александар Вучић и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се налазе на насловној страни најновијег броја Лесковачког гласника. Ради се о фотографијама са обележавања завршетка прве фазе радова на изградњи турске компаније Еренли која ће у нови производни погон у Зеленој зони уложити 16,6 милиона евра, а у њему ће бити запошљено 340 наших суграђана.

Привлачење инвестиција, ширење и развој домаћих и страних компанија, отварање нових радних места су приоритети којима је град Лесковац уз велику подршку председника и Владе Републике Србије максимално посвећен. Као последица повећања привредних активности дошло је до значајног смањења незапослености, од 2012. године запослено је 9100 људи, а само током прошле године у радни однос је ступило 2041 лице. Поред привредног развоја, у Лесковцу се континуирано ради на развоју путне инфраструктуре у коју је до сада уложено око две милијарде динара.

У Лесковачком гласнику писало се и о образовању, омладини и спорту. Посебно место заузима 4500 младих талента који су награђени са више од 120 милиона динара, истакнута је ексурзији за Вуковце али и бројна улагања у обнову и унапређење школских објеката.

Када је реч о капиталним пројектима који ће стандард живота у Лесковцу подићи на значајно виши ниво, представљен је пројекат изградње новог градског стадиона у који ће бити уложено 2,5 милијарде динара, а очекује нас и комплетна реконструкција главне зграде Опште болнице Лесковац коју ће финансирати преко Канцеларије за управљање јавним улагањима и то у висини од 4,5 милијарде динара,“- додала је Тошићева.

О свему овоме и многим другим активностима и пројектима можете се детаљније информисати у новом броју Лесковачког гласника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *