Градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић и Вадимир Ђукановић посетили новоотворени дигитални културни центар

Уручене електронске омладинске картице
25.03.2022.
Са технологијом на ти
25.03.2022.
Уручене електронске омладинске картице
25.03.2022.
Са технологијом на ти
25.03.2022.

Данас је у склопу Лесковачког културногц центра отворен дигитални културни центар. Простор некадашње књижаре, модерно опремљен намењен свим узрастима. Свечано га је отворио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, обараћајући се свим приститнима рекао:

"Даме и господо поштована омладино, храм културе нашег малог али ипак тако великог града јесте Лесковачки културни центар који представља место окупљања уметника, књижевника, филмофила, љубитеља културе чије руководство пажљиво бира садржаје, организује разне догађаје који пружају широк спектар могућности свим нашим суграђанима. О значају и квалитету рада ове установе говори признање да Л.К.Ц. има највећи број квантитативних догађаја одмах после Београда. Град Лесковац и министарство културе и информисања препознају труд, важност Л.К.Ц.-а из тог разлога пружа институцијама културе несебичну подршку. Захваљујући заједничком раду министарства културе и информисања али и локалне самоуправе ево настаје дигитални културни центар.
За адаптацију је утрошено 4.2 милиона од тога 3 милиона министарство 1.2 милиона град Лесковац. Дигитални културни центар представља јединствени јавни простор, формиран са циљем да подстакне развој и промоцију савремене кутлуре и креативних индустрија у нашем Лесковцу. Ово место и нове креативности биће отворене пре свега за младе да се у њему упознају, разговарају, стварају и представљају свој рад јер је то још једна потврда да запослени у Л.К.Ц. на челу са директорицом госпођом Цонић, раде посвећено и константно модернизују и унапређују рад у складу са технологијом 21 века.
Град Лесковац је поносан на центар и сигуран сам да ће се у њему окупљати не само млади већ суграђани свих генерација јер нуди пријатно место за рад, комплетно опремљен простор са техничком опремом, брзи интернет, техничку подршку и многе друге садржаје које ћемо имати прилику да сви заједно обиђемо.
Данас када дигитални културни центар почиње са радом поделићемо и 50 првих персоналних омладинских картица што представља још једну ствар по којом постајемо јединствени у Србији. Циљ целокупне идеје је да млади знају да град увек стоји за њих као и да мотивишемо наше да што више се укључују у културна и спортска дешавања.
Заиста сам поносам на чињеницу да после испитивања које је урађено пре само некоклико дана, само један проценат наших суграђана су незадовољни политиком која се односи на кутлуру и на спорт, и једно велико хвала свима вама што заиста подржавате и спорт и клутуу у нашем граду. Целокупна идеја је да млади знају да је град увек ту, пре свега као подршка за њих да мотивишемо све наше суграђане и да им дамо одређене погодности.
Погодности су наведене на сајту канцеларији за младе, попуст бесплатног коришћења базена, бесплатне посете музеју, свим објектима који припадају народном музеју, који је у последњих 5 година 4 пута проглашаван за најбољи у Србији. 50% попуста за годишњу чланарину у библиотеци, 50% попуста за представе у Народном позоришту, а знате да последњих неколико година су победници 56 и 57 сусрета Јоаким Вујић добили 3 - 6 односно 9 награда за најбољи сценарио, најбољу мушку и женску улогу и најбољу представу. Сигуран сам да ће ова картица у будућем периоду омогућити разне погодности.
Млади су наша будућност, наша покретачка снага, темељ на коме ћемо даље развијати наше друштво с тога радимо посвећено и снажно како бисмо обезбедили посебне услове за њихово школовање и одрастање. О томе говори прилог да је 4,5 хиљада наших талентованих људи, ми смо их наградили са 121 милион динара за све ово време, учесници који су носиоци Вукове дипломе иду бесплатно на шестодневну екскурзију у нашој прелепој Србији, да упознају лепоте наше Србије.
Радимо разне пројекте где омладинске организације финансирамо, они најбољи ђаци генерације добију бицикле после завршене школе, а као што сте и чули данас делимо омладинске картице. Захвалио бих члану градског већа Стефану Китановићу, који је препознао важност и покренуо иницијативу за издавање омладинских картица. Велико хвала Директорици и њеним сарадницима, оно што је мени најбитније да сви заедно наставимо успешан рад уз обећање, а ви знате да ја када нешто обећам то и испуним, да ће град Лесковац и даље бити ваш партнер и да ћете имати увек подршку града.
Јуче смо посветили пажњу социјално угрпженим, онима који су на доњем прагу социјалне издржљивости, пре свега нашим највернијим пензионерима а данас не само нашој садашњости него нашој будућности, то је наша омладина, наша деца. Да сте живи и здрави још много година. Хвала!".