Уручене електронске омладинске картице

Град Лесковац Ј.К.П. Комуналац исплатио 7.739.503,31 динара за одржавање јавних тоалета, зоохигијене и одржавање чистоће
24.03.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић и Вадимир Ђукановић посетили новоотворени дигитални културни центар
25.03.2022.
Град Лесковац Ј.К.П. Комуналац исплатио 7.739.503,31 динара за одржавање јавних тоалета, зоохигијене и одржавање чистоће
24.03.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић и Вадимир Ђукановић посетили новоотворени дигитални културни центар
25.03.2022.

На платоу испред Л.К.Ц. данас су подељене 50 омладинске картице које младима омогућавају низ погодности.

Стефан Китановић, испред града Лесковца и канцеларије за младе, поделио је првих 50 картица и том приликом је рекао:
"Данас испред овог прелепог новоотвореног објекта поделићемо дигиталне персонализоване омладинске картице. Кажем јединствене зато што заиста нису подељене у ниједном граду у Србији а можда и шире. Најпре смо расписали јавни позив за установе у области културе и спорта, оно што је интересантно све установе су изашле у сусрет младима, оне су препознале значај ових омладинских картица које су доступне свим младим особама од 18 до 30 година са пребивалиштем у Лесковцу и држављанством републике Србије. Сви који су попунили захтев, који се налази на сајту канцеларије за младе, добиће картице.
Ово је само први круг пријава, они који се нису пријавили моћи ће да то ураде, отворићемо вероватно и други круг. Пријављивали су се млади и из суседних општина и градова, јер су и они препознали значај ове картице. За оне који нису упознати са бенефитима ових картица, можете се информисати на сајту за младе града Лесковца. Верујем да ћемо ову картицу временом обогатити. Ја ћу сада поделити првих педесетак омладинских картица и позвати имаоце ових картица да их преузму".

Први добитник каритце, доктор медицине један од најбољих студената града Лесковца са просечном оценом 9.9, Милош Здравковић присутнима се обратио речима:

"Поштовани Градоначелниче, уважена омладино велико ми је задовољство да могу да вам се обратим на једном оваквом догађају где град Лесковац показује да по ко зна који пут да пружа подршку младим људима. Почевши са наградом за младе таленте града Лесковца, преко наградне екскурзије, која је намењена носиоцима Вукове дипломе, ево сада са овим пројектом омладинских картица. Као што је и почетком прошлога века Јован Дучић говорио да се за младост везује незрелост, а да је старост повезана са мањком способности за велике намер, то нам говори да су млади људи ти који јесу способни да велике намере и остварују. Мени је јако драго да градоначелник Горан Цветановић са својим тимом то разуме. Да разуме да млади људи нису проблем и терет овог града, већ да су највећи потенцијал. Овај пројекат омладинска картица, јесте корак напред. Али не само корак напред да приближимо омладини културна и спортска дешавања, већ корак ка томе да млади остану овде. Млади људи јесу не само наша будућност него наша садашњост. И не смемо да дозволимо да наши људи напуштају овај град него да их пре свега овде задржимо. Хвала!"