Подељени уговори за финансирање пројеката из области социјалне заштите

На данашњи дан пре 23 године почела је Нато агресија на Србију
24.03.2022.
Сутра без струје Дрћевац, Ораовица, Црковница и Голема Њива
24.03.2022.
На данашњи дан пре 23 године почела је Нато агресија на Србију
24.03.2022.
Сутра без струје Дрћевац, Ораовица, Црковница и Голема Њива
24.03.2022.

"У свечаној сали града Лесковца подељени су уговори за финансирање пројеката из области социјалне заштите. На почетку присутнима се обратио градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић речима: "Социјална заштита је људско право, а пружање и унапређење услуга социјалне заштите је обавеза државе и локалне самоуправе.
Када је реч према односу према осетљивом категоријом становништва, Лесковац од надлежних министарства, од надлежних институција која се баве овом облашћу, добија позитивне и похвалне реакдције и ми смо као град на то поносни.
Град Лесковац улаже труд како би социјална заштита била подигнута на највећи могући ниво. Ове године средства планирана за финансирање услуга износе 250 милиона динара. Од преузимања одговорности од 2012.године до сада град Лесковац је издвојио преко милијарду динара.

Имамо одличну сарадњу са удружењима из социјалне заштите. Трудимо се да дамо допринос, како би што квалитетније и боље функционисали, како би смо удруженим снагама, радили на путу ка бољем животу, посебно оних којима је то највише потребно.
Константо ослушкујемо потребе, пружамо подршку на различите начине и сваке године спороводимо конкрус преко којег је до сада град Лесковац финансирао преко 213 милиона динара.
Данас уручујемо 46 уговора, вредности 31 милиона динара, а право на суфинансирање остварило је 26 удружења.
Има много помака кад је област социјалне заштите у питању али има и много корака које ћемо морати заједно да направимо да померимо све баријере са којима се и даље наши уважени суграђани свакодневно сусрећу. У будуће ћемо бити још истрајнији и одлучнији у изједначавању свих могућности, превазилажењу стереотипа и прихватању различитости, јер је ту снага нашег града, наше земље Србије".

У име удружења чији се пројекти финансирају поменутим средствима говорила је Александра Јовановић, представник Удружења за помоћ МНРО која се захвалила граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу на великом разумевању и подршци.
"Удружење за помоћ МНРО Лесковац је на овом конкурсу поднело четири предлога пројеката, који су заправо услуге у области социјалне заштите – викенд предах смештај, камп животних вештина, проширење капацитета дневног боравка Дуга и подршка Удружењу. Одобрена су средства од 4,5 милиона динара а пројектима ће бити обухваћено 225 особа са интелектуалним потешкоћама и чланова њихових породица.
Трудићемо се да оправдамо указано поверење и подршку настојати да достигнемо одрживост за своје програме кроз стандардизацију, лиценцирање и нормативно усклађивање."