Изградња трга у Лесковцу је најлепши пројекат за све нас који су учествовали у изради и реализацији

Обележен светски дан вода
22.03.2022.
При крају су радови на централном градском тргу
22.03.2022.
Обележен светски дан вода
22.03.2022.
При крају су радови на централном градском тргу
22.03.2022.

На данашњој конференцији за новинаре коју је организовало предузеће Ј.П. Урбанизам и изградња Лесковац, поводом уређивања и изградње Централног Градског трга, поред градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића говорили су и директор предузећа Ј.П. Урбанизам и изградња Новица Николић, архитекта Александар Ђорђевић и Сузана Гребенаровић.

"Лесковац је добио атрактивни простор за окупљање грађана, добио је трг са квалитетним поплочавањем, са зеленилом и елементима урбаног мобилијара. На овом простору изграђена је позорница, партерна фонтана, основа за пилон, жардињере.
Фромиране су зелене површине са новим дрворедима (55 нових садница). Постављене су гранитне клупе, путокази, канте за отпатке и панои. Вредност уговора је 223 милиона динара. Радови који су до сада изведени износе 187 милиона динара а град Лесковац је платио 170 милиона динара. Процена надзорних органа да ће радови на изградњи Градског трга износити око 203 милиона динара. Казна за прекорачење рока је 5% по уговору и она износи 9,2 милиона динара. Рок за извођење радова је прекорачен и то неовлашћено од стране извођача радова, жао ми је због тога.

Користим ову прилику да се захвалим грађанима Лесковца на стрпљењу које су показали. Изградња трга у Лесковцу је најлепши пројекат за све нас који су учествовали у изради и реализацији, и за пројектанте и за надзорне органе и за моје сараднике. Изазов је био урадити и реализовати пројекат пре свега са људима који нису радили на сличном пројекту. Мислим да смо сви храбро преузели подухват изградње централног Градског простора а уз много мука и много проблема успели смо да изведемо радове који су данас омогућили кретање грађана, окупљање и одржавање манифестација “ рекао је између осталог Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња.