ПОЧЕЛО ПАКОВАЊЕ ПАКЕТА ПОМОЋИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ СА ПРИМАЊИМА ИСПОД 30 ХИЉАДА ДИНАРА И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ

ТРЕЋА СЕДНИЦА КЛУБА ГРАДОВА И ОПШТИНА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ
16.03.2022.
Сутра без струје улица Петра Кочића и села Лапотинце и Ђинђуша
17.03.2022.
ТРЕЋА СЕДНИЦА КЛУБА ГРАДОВА И ОПШТИНА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ
16.03.2022.
Сутра без струје улица Петра Кочића и села Лапотинце и Ђинђуша
17.03.2022.

Пре две године, у јеку пандемије изазване корона вирусом, Град Лесковац је кренуо са паковањем и дистрибуцијом пакета помоћи са основним животним намирницама и средствима за хигијену за све пензионере са примањима испод 30 хиљада динара и социјално угрожене. Та акција спроведена је и прошле године, а настављена текуће.

„Показујући да смо Локална самоуправа која одговорно спроводи социјалну политику, наставили смо са овом праксом прошле године, када смо истакли да ћемо и убудуће, доследно спроводити ову акцију, независно од епидемиолошке ситуације. До сада смо, за ове намене, укупно издвојили 37,4 милиона динара и поделили више од 56 хиљада пакета.

Данас настављамо по већ устаљеном систему. Јутрос је почело паковање 29.360 пакета на којем раде запослени у установама културе, запослени у јавним и јавно комуналним предузећима и Градској управи. Помаже нам и велики број волонтера који су нам помагали и претходне две године,“ – рекао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић када је са својим сарадницима обишао халу павиљона у којој су почели да се пакују пакети помоћи за све пензионере са примањима испод 30 хиљада динара и социјално угоржене.

„За скоро 30 хиљада пакета са следећим артиклима: со, шећер, брашно, зејтин, супа, чај, макароне, сапун, толет папир, пиринач, пасуљ, витамини, укупно је из буџета града за ову годину издвојено 28,7 милиона динара, у ту суму обухваћене су, поред намирница, и картони и налепнице. Пакети које очекујемо да данас буду спаковани, 5000 њих, одмах ће се усмерити према грделичком и манојловачком крају и исти ће сутра, преко чланова Савета месних заједница, кренути да се деле, да директно дођу до наших суграђана. Са овим начином паковања и дистрибуције наставићемо и у наредном периоду, од понедељка, када ћемо покрити прво удаљенија и околна места, а онда и само градско језгро,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Он је додао да је просечна вредност једног пакета 976,6 динара, да је намирнице набавило предузеће Попадић комерц из Крагујевца, картоне за кутије Картон-вал Лесковац, а налепнице Сцеро принт из Габровца.