У четвртак 17.марта у 18:00 часова књижевни сусрет „Вуле Журић“

Аутом ударио једнаестогодишњу девојчицу и побегао
16.03.2022.
Сутра 10 улица без струје у Лесковцу
16.03.2022.
Аутом ударио једнаестогодишњу девојчицу и побегао
16.03.2022.
Сутра 10 улица без струје у Лесковцу
16.03.2022.

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, у четвртак 17. марта 2022. године у 18.00 часова, организује „КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ – Вуле Журић“. У програму учествују Вуле Журић, књижевник и мр Биљана Мичић, књижевни критичар и есејиста. Суорганизатор књижевног сусрета је Огранак САНУ у Нишу.

Вуле Журић, аутор је више збирки прича, романа, књига за децу и радио-драма. Написао је сценарио за филм Горана Марковића „Слепи путник на броду лудака“ и драму „Посљедњи мејдан Петра Кочића“. Сценариста је и седам епизода серијала „Тврђаве на Дунаву“. Добитник је неколико књижевних награда: „Српско перо“, „Борислав Пекић“, „Стеван Сремац“, „Андрићева награда“, „Данко Поповић“, „Кочићево перо“, „Златни сунцокрет“ и Награде Градске библиотеке у Панчеву. Његове приче превођене су на десетак језика.

Биљана Мичић, бави се књижевном критиком и есејистиком. Од 2009. је у уредништву часописа „Наше стварање“. Радове је објављивала у стручним и научним публикацијама, као и у часописима и листовима. Аутор је књига „Под језиком, над говором: Огледи о Настасијевићу и Џунићу“ и „Песник окованих визија: Поезија и поетика Милана Дединца“. Приредила више дела у издању Задужбине „Николај Тимченко“, Лесковац и „Матице српске“, Нови Сад.