Отворене нове просторије поштанске штедионице

Срећан дан жена 8. март
08.03.2022.
Сутра без струје насеље око бивше „Ракићеве кафане“
10.03.2022.
Срећан дан жена 8. март
08.03.2022.
Сутра без струје насеље око бивше „Ракићеве кафане“
10.03.2022.

Данас су у Лесковцу свечано отворенe нове просторије Банке Поштанске штедионице, која постоји и ради више од века.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао завршене радове на реконструкцији и проширењу експозитуре, пожелео срећан и успешан наставак пословања у Лесковцу и рекао:

„Прошле године је било 100 година од оснивања и рада Поштанске штедионице и ова институција је доказ да, онда када је држава оснивач одређене институције, ако постоји финансијска стабилност, ако су одговорни људи и артикулишу потребе клијената, ако су брзи и ефикасни, онда таква институција може сваким даном да расте, да буде већа, ефикаснија и повољнија за наше суграђане. Управо из тог разлога смо прошле године Поштанској штедионици, поводом 100 година од рада и постојања доделили заслужену Октобарску награду града Лесковца,“ – и додао да је град Лесковац град са позитивним пословним окружењем, да граде нове фабрике, како домаћих, тако и иностраних партнера и подсетио да је пре два дана у Лесковцу боравио председник Вучић када је присуствовао завршетку прве фазе изградње компаније Еренли где ће преко 350 људи наћи запослење.

„Град Лесковац је срећан када се било која институција модернизује, попут Поштанске штедионице, где ће радити 14 наших суграђана, 14 породица, а подсетићу вас да смо само у претходних годину дана запослили 2041 особу на територији града Лесковца и то велики успех и Лесковца и читаве Србије.“

Александар Чортан члан извршног одбора банке Поштанска штедионица се захвалио градоначелнику Цветановићу на упућеним лепим речима и награди.

„Практично спроводимо нашу стратегију која подразумева ширење пословне мреже, односно подизање услуга које пружамо клијентима. У новом, освеженом простору, на преко 200 квадрата ће радити 14 запослених, који ће бити у прилици да пруже добру и брзу услугу својим суграђанима“ - рекао је Чортан и додао да је Поштанска штедионица посвећена унапређењу квалитета рада и услуга ка правним и пословним лицима.

„У сладу са процесом дигитализације, 30. априла сви треба да пређу на нове фискалне касе и банка Поштанска штедионица је за све своје кориснике и оне који потпадају под процес фискализације, уз пословни рачун, припремила и уређај који омогућава плаћање платним картицама и поседује све сертификате који су верификовани од стране Пореске управе за коришћење овог уређаја као нове касе.“

Приликом отварања нових просторија банке Поштанска штедионица речено је да је радно време експозитуре продужено до 19.30 часова радним данима и суботом и да је број запослених повећан за петоро лица.