Компанија ПРИМА НОВА отворила дистрибутивни центар

ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЦВЕТАНОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ
15.02.2022.
Сутра без струје неколико улица и села
17.02.2022.
ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЦВЕТАНОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ
15.02.2022.
Сутра без струје неколико улица и села
17.02.2022.

Лесковац је град чији успех, поред развоја свих друштвених сфера, може да се мери и развојем привреде, повољним пословним амбијентом и унапређењем производних, продајних и складишних капацитета приватних, локалних и страних предузетника.
Само у претходној години лесковачки привредници попут Каталога (у нови објекат уложено 23 милиона динара), Дитса (у нови салон уложио око милион евра), Биг Бена, ДЦА лабораторија, проширили су и унапредили своје пословање. Велики помак у својој производњи направила је компанија Младост изградњом најсавременијег погона, улагањем од 30 милиона евра где је запослено 50 радника. Обновљен је некадашњи симбол града - хотел Београд, сада хотел Лесковац, у који је уложено 7,7 милиона евра, у изградњу аква парка Атина на простору некадашњег мотела уложено је 2 милиона евра, а обновљен је и Сајам, у којем се данас налази савремени тржни центар улагањем неколико милиона евра.
Данас је у присуству великог броја привредника, сарадника, партнера свечано отворен дистрибутивни центар компаније Прима Нова која је прошле године обележила 25 година постојања и нашла се на листи 99 најбољих средњих предузећа у Србији. У оквиру ове компаније, са преко 1000 радника, послује фабрика прехрамбених производа Моравка, погон за производњу наполитанки и ланац маркета Златан траг. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је присуствовао свечаном отварању овог објекта и у свом обраћању казао следеће:

„Град Лесковац је град добрих, племенитих, вредних и паметних људи и једини град у Србији који поседује сертификат за позитивно пословно окружење са 96,33 % испуњености критерујума. Данас отварамо највећи логистички центар од Београда до границе са Северном Македоником на 5250 квадратних метара у који је власник уложио преко 2,5 милиона евра, тако да породица Стојановић заиста заслужује речи хвале. Ово је најбољи логистички центар раме уз раме са објектима овог типа које граде и користе стране компаније.“

Извршни директор компаније Борко Тасић је казао:
„Наш нови логистички центар један је од темеља раста и развоја наше компаније. Он је кичма нашег ланца снабдевања и основа још бољег и квалитетнијег сервисирања наших малопродајних објеката, а све са циљем повећања задовољства наших драгих купаца. Применом савремених логистичких информатичких решења знатно се унапређују процеси, као и услови рада, а на задовољство наших запослених и компаније у целини.“