ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА МИЛЕНТИЈЕ ПОПОВИЋ И РАДЕ ЖУНИЋ

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА УЛИЦЕ ЂУКЕ ДИНИЋ
14.02.2022.
Сутра без струје Залужње, Печењевац, Прибој…
14.02.2022.
ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА УЛИЦЕ ЂУКЕ ДИНИЋ
14.02.2022.
Сутра без струје Залужње, Печењевац, Прибој…
14.02.2022.

Почели су радови на изградњи новог објекта за две месне заједнице у Лесковцу - Милентије Поповић и Раде Жунић. Вредности прве фазе изградње ове месне заједнице износи 5,9 милиона динара, док је друга фаза вредна 9 милиона динара. Извођач радова је Задруга Пионир из Власотинца.
Јелена Станковић, члан Градског већа, обратила се на конференцији за медије и казала:
„Прва фаза радова вредна је 5,9 милиона динара, и обухватиће припремне радове, земљане, бетонске, зидарске радове, биће постављена спољашна ПВЦ столарија,. Друга фаза изградње, која нам предстоји, вредна је око 9 милиона динара и обухвата изградњу улазног хола, 2 сале за састанке, 3 канцеларије и 1 санитарни чвор.
Град Лесковац као одговорна локална самоуправа води рачуна о свим сегментима важних за живот грађана, па тако бригу почиње од основних ћелија сваке општине и града – месним заједницама. Објекти који су њихова седишта дуго су били запостављени у Лесковцу. Откако је градоначелник др Горан Цветановић преузело одговорност за руковођење градом за те намене је издвојено чак 282,8 милиона динара, док је за време одговорности претходна четири руководиоца градом укупно утрошено 26,9 милиона динара.“
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је:
„Радови се изводе на основу грађевинске дозволе и на основу пројекта који је урадило ЈП Уранизам и изградња Лесковац. Рок за завршетак радова по првој фази је 60 календарских дана. Што се тиче друге фазе, град Лесковац је определио средства у овој години, одлука о покретању поступка је потписана и биће објављена врло брзо конкурсна документација, чиме ће се, са завршетком ових радова, завршти компелтно обе фазе, чиме ће објекат у току ове године бити завршен и у функцији.“
Ђуро Перишић, председник МЗ Милентије Поповић, захавалио се Граду и градоначелнику Цветановић на овој значајној инвестицији за мештане обе месне заједнице, која ће, поред тога, улепшати изглед насеља Дубочица, и нагласио да у овој месној заједници гравитира преко 12 хиљада људи.