ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА УЛИЦЕ ЂУКЕ ДИНИЋ

Лесковац домаћин FINAL FOUR купа Србија у рукомету почетком априла
14.02.2022.
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА МИЛЕНТИЈЕ ПОПОВИЋ И РАДЕ ЖУНИЋ
14.02.2022.
Лесковац домаћин FINAL FOUR купа Србија у рукомету почетком априла
14.02.2022.
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА МИЛЕНТИЈЕ ПОПОВИЋ И РАДЕ ЖУНИЋ
14.02.2022.

Данас су почели радови на изградњи улице Ђуке Динић која се налази на путу ка Богојевцу. За ову инвестицију град Лесковац је определио 1,2 милиона динара, а одабрани извођач радова је "Перица Јовић предузетник АБ КОП" из Власотинца.
Тим поводом организована је конференција за медије на којој је директор ЈКП „Урбанизам и изградња“ казао:
„Радови се изводе на основу уговора о извођењу радова и на основу Пројекта за извођење радова и на основу саобраћајног пројекта привремене саобраћајне сигнализације.
Пројектну документацију јеиузрадило ЈП "Урбанизам и изградња Лесковац". Дужина улице је 74 метара. Планирани су радови на машинском и ручном ископуземље, израда тампонског слоја од шљунка дебљине 30цм на коловозу и 20цм на тротоару, израда тампонског слоја од туцаника дебљине 15 на коловозу и 10цм на тротоару, уградња бетонских ивичњака, израда коловоза са уградњом једног слоја асфалта БНХС16 дебљине 6цм. Одводњавање је решено преко гајгер сливника.“
У име становника овог дела града присутнима се обратила се Вања Хубач истакавши да је ова инвестиција од великог значаја за људе који живе у овом насељу. „Захваљујем се локалној самоуправи и градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу на свему што се ради на територији нашег града.“
„Овим ће бити решен проблем који нас је мучио прекко 50 година и зато желим да се у име свих грађана ове улице захвалим на овом пројекту, да и ми крочимо на асфалт после толико година,“ – казала је Невена Јеленковић, становник улице Ђука Динић.
Подсетимо 2019. и 2020. године је урађена рехабилитација коловоза у улици Ивана Милутиновића, вредности 17.151.074,88 динара као и реконструкција водоводне мреже у целој дужини од 420 метара, вредности 7,8 милиона динара. Уједно је у току реконструкција Булевара Николе Пашића која представља једну од најважнијих инвестиција у Лесковцу која вреди 320 милиона динара.