Лесковац домаћин FINAL FOUR купа Србија у рукомету почетком априла

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ТРГУ
11.02.2022.
ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА УЛИЦЕ ЂУКЕ ДИНИЋ
14.02.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ТРГУ
11.02.2022.
ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА УЛИЦЕ ЂУКЕ ДИНИЋ
14.02.2022.

Лесковац ће бити домаћин Final Four Купа Србије првог и другог априла текуће године. Овај историјски податак данас се изнет на конференцији након састанка са представницима Рукометног Савеза Србије у Кабинету градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића.

„Ово такмичење по први пут одржава у нашем граду. Ради се о најмасовнијем рукометном такмичењу у Србији у оквиру којег ће наступити четири најбоље екипе које ће се борити за пехар и пласман на неко од европских такмичења.

Труд и потенцијал лесковачких спортиста сада долази до изражаја јер град, као што и сами знате, из буџета издваја велика средства за област спорта уз максимално пружање сваког вида подршке и помоћи клубовима. Подсетићу вас да је 2012. године било опредељено 18 милиона динара, упоредите то са овогодишњим износом од 120 милиона динара које смо у буџету града определили за 107 спортских клубова и ако додамо још милион евра које издвајамо за функционисање СРЦ Дубочица, јасно је колико напредак је направљен.“ – казао је градоначелник Цветановић и пожелео много успеха рукометашима Дубочице 54 у нади да ће се наћи међу четири најбоље екипе.

Градоначелник је нагласио да је до сада у спортску инфраструктуру уложено преко 200 милиона динара, те да је у току изградња Градског стадиона који вреди 2,5 милијарде динара и додао:

"Овом приликом желим да честитам нашим рукометашима, члановима нашег најуспешнијег спортског клуба, на свему што су до сада постигли али првенствено морам да истакнем да својим успехом пружају добар узор нашим најмлађима и својим примером усмеравају ка здравим стиловима живота. Зато смо од ове године почели да финансирамо бесплатну школу рукомета Рукометног клуба Метеор и Рукометног клуба Дубочица 54. То је наш залог за будућност и здраве генерације које тек стасавају."

Генерални секретар Рукометног савеза Србије Светозар Становић је овом приликом пренео поздраве председнице РСС Милене Делић и истакао да је град Лескковац после 68 година добио могућност да буде организатор полуфинала и финала државног Купа Србије. „Ниједног тренутка приликом доношења одлуке, а конкуренција је била велика, нисмо посумњали да ће Лесковац бити добар домаћин. Лесковац је град спортова, Лесковац је град рукомета, трибине и дворане су препуне и посећене више него у другим градовима без обзира што се Дубочица не бори за првака државе, Дубочица је данас стабилан суперлигаш, пласирала се међу осам најбољих и оно што нам је најважније да помогнемо као Рукометни савез Србије и РК Дубочица, заједно са градоначелником да се што више деце бави спортом и рукометом.“