Почетак радова на реконструкцији улице Димитрија Туцовића

60 година „прве хармонике“ у Сокобањи
09.02.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ТРГУ
11.02.2022.
60 година „прве хармонике“ у Сокобањи
09.02.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ТРГУ
11.02.2022.

Почели су радови на реконструкцији коловоза и водоводне мреже у улици Димитрија Туцовића. Биће изведени у дужини од 440 метара, а извођач чији је рок за завршетак 90 календарских дана је група понуђача "Перица Јовић предузетник АБ КОП" из Власотинца и АД "Црна Трава" из Лесковца.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у пратњи сарадника обишао ове радове и том приликом нагласио да је локална самоуправа у великој мери посвећена уређењу саобраћајне инфраструктуре улагањем сопствених али и уз помоћ републичких средстава путем надлежних министарстава и предузећа. Градоначелник је подсетио да је у 2021. години уређено укупно 15 улица и за те намене издвојена је сума од скоро 72 односно 71,7 милиона динара, и најавио да ће текућа бити наставак инвестирања у путну инфраструктуру пошто је у овој области планирана реализација пројеката у вредности од око 155 милиона динара.
„ У улици Димитрија Туцовића ће бити изведена рехабилитација коловоза са уградњом два слоја асфалта и радови на реконструкцији комплетне водоводне мреже. Вредност уговорених радова је 32,4 милиона динара а дужина у којој ће бити урађени је 440 метара.“
Градоначелник је данас говорио и о улагањима и реконструкцијама у овом крају, поменуо пут између Лесковца и Власотинца, нашег града и Лебана и најавио наставак рада пута према Вучју од почетка марта и казао:
„Подсетићу вас да је током 2019. и 2020. године изведена рехабилитација коловоза у улици Ивана Милутиновића, вредности 17,2 милиона динара као и реконструкција водоводне мреже у скоро истој дужини од 420 метара, вредности 7,8 милиона динара.
Када је реч о овом крају града инвестиција на коју смо поносни и једна од најкрупнијих у оквиру путне инфраструктуре која се спроводи на територији нашег града је реконструкција Булевара Николе Пашића. Вредност уговорених радова износила је 268,7 милиона динара, а накнадно смо уговорили и извођење електро радова вредних око 50 милиона, зато све укупно износи око 320 и управо су они продужили рок за извођење радова који се свакодневно интензивно одвијају.“
О техничким детаљима реконструкције улице Димитрија Туцовића говорио је директор предузећа Урбанизам и изградња Новица Николић и рекао:
„Радови се изводе на основу пројекта које је урадило ЈП Урбанизам и изградња. Ради се комплетна реконструкција ове улице, коловоза, тротоарских површина и водоводне мреже. Тренутно се ради скидање асфалтних слојева на коловозу и тротоару. Почињу радови на изградњи водоводне мреже, на коловозу ће, као што је градоначелник рекао, бити два слоја асфалта а на тротоару постављене бехатон плоче.“
У име савета МЗ Дубочица обратила се Ана Јовић и захвалила се градоначелнику Цветановићу и локалној самоуправи због почетка радова на реконструкцији ове улице, као и великом броју пројеката изведеним у наведеној МЗ.
Данас се обратио и Данко Данковић директор ТШ Раде Металац, која се налази у улици Димитрија Туцовића, и нагласио да је реконструкција поменуте улице веома значајна јер је иста изузетно фреквентна зато што више од 1500 људи прође њоме како би стигли до школе и да ће се повећати безбедност ученика и запослених.