Замењена унутрашња столарија у ОШ Милутин Смиљковић у Винарцу

Село Брза добило спортски терен са оградом
04.02.2022.
НАСТАВАК ДЕБЛОКАДЕ РАЧУНА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
04.02.2022.
Село Брза добило спортски терен са оградом
04.02.2022.
НАСТАВАК ДЕБЛОКАДЕ РАЧУНА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
04.02.2022.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас, поред ученика из ОШ „Бора Станковић“ издвојеног одељења у Брзи и ученика ОШ „Светозар Марковић“, посетио и Основну школу „Милутин Смиљковић“ у Винарцу где је извршена замена комплетне унутрашње столарије ПВЦ столаријом, укупне вредности 750.000 динара.
Члан Градског већа Александар Пејчић, доктор наука физичке културе и спорта, је говорио на конференцији за медије:
„Када је образовање у питању, Град се итекако одужио просветним радницима јер је ове године определио преко 780 милиона динара за област просвете, затим, за све ђаке прваке Град је обезбедио бесплатне уџбенике, што јесте релаксација за буџет њихових родитеља. Такође, Град улаже и у школску спортску инфраструктуру, што потврђује и терен за мале спортове који смо малопре посетили у Брзи. Данас смо овде због улагања Града у унутрашњу столарију ове школе за шта опредељено 750 хиљада динара. Циљ ове локалне самоуправе је да свако дете има подједнаке услове за школовање, било да похађа школу у граду или на селу, да постоје адекватни услови како би предавачи успешно преносили знање ученицима. И то је оно што ће бити лајт мотив ове локалне самоуправе. Кад кажемо деца, мислимо на нашу будућност, на наше богатство, због тога користимо све ресурсе како би од њих направили добре и поштене људе, децу која ће у наредном периоду наставити да развијају наш град, да наставе где смо ми стали.“
Директор ОШ "Милутин Смиљковић" у Винарцу Дејан Цакић, рекао је:
„У претходном периоду је наша школа постала једно мало градилиште, где се из дана у дан, из месеца у месец радило и стварали су се бољи услови за живот и рад деце и запослених у школи, али и бољи услови за квалитетније образовање и васпитање у нашој школи. Ако се осврнемо на кратак временски период од неколико година, пренећу вам шта смо све урадили у нашој школи:реконструисали смо спољашну фасаду наше школе средствима из буџета града са око 70 хиљада динара, затим замену олука у школи 212 хиљада, замењена је спољашна столарија школе прозорима који су скинути из болнице, замењена су спољашна врата, постављена су нова алуминијумска, 170 хиљада динара, уведен је амрес мрежа у школи и наша школа сада у сваком делу има бежични интернет, постављен је видео надзор у школи, око 160 хиљада динара, направљена је летња учионица, фонтана у дворишту, реновиран је школски тоалет на спрату, дигитализовали смо ходнике школе,“ – и додао да се у наредном периоду очекује велика инвестиција увођења централног грејања, које ће се радити из две фазе, укупне вредности преко 6 милиона динара.