Село Брза добило спортски терен са оградом

Градоначелник посетио децу из О.Ш. Светозар Марковић на часу физичког васпитања
04.02.2022.
Замењена унутрашња столарија у ОШ Милутин Смиљковић у Винарцу
04.02.2022.
Градоначелник посетио децу из О.Ш. Светозар Марковић на часу физичког васпитања
04.02.2022.
Замењена унутрашња столарија у ОШ Милутин Смиљковић у Винарцу
04.02.2022.

Након посете хали Партизан и малишана из Основне школе „Светозар Марковић“, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је и завршене радове на изградњи спортског терена са заштитном оградом у оквиру ОШ „Бора Станковић“ у Вучју, издвојеног одељења у Брзи укупне вредности 4,5 милиона динара. Извођач радова је „АБ КОП“ из Власотинца, Перица Јовић, предузетник. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је том приликом рекао следеће:

"Уређење терена и игралишта на територији Лесковца започели смо након преузимања одговорности путем пројекта „Подршка развоју спорта“ и наставили кроз друге пројекте, како средствима локалне самоуправе, тако и уз помоћ министарстава и фондова. Средства у висини од око 64 милиона динара уложена су у 19 терена који су успешно изграђени. Ово је само део суме уложене у развој школских и спортских објеката. У уређење спортских хала, терена и игралишта, сала у појединим школама, авантура парк уложено је око 200 милиона динара, док је за енергетску санацију школских објеката издвојено преко 255 милиона динара и још 53 за побољшање безбедности и хигијeнско санитарних услова. Када је реч о улагањима у школе у овом крају, уређено је двориште школа, постављена ограда, у основној школи у Вучју је реконструисан плафон и кров, репариран паркет у фискултурној сали, а у средњој школи је уведено централно грејање и изведена санација тоалета и порушен је неусловни објекат некадашњег Пионира из дворишта. Сва наведена улагања износе око 13,7 милиона динара."
Директор ОШ „Бора Станковић“ у Вучју Миодраг Стојилковић, захвалио се граду и градоначелнику Цветановићу на изградњи терена уз напомену да је важан због рекреације током наставе и након ње и рекао:
„Наша школа је одличан пример сарадње са градом и зато резултати нису изостали. Уговор за изградњу је закључен са извођачем Перица Јовановић, а вредност радова као што је градоначелник рекао износи 4,5 милиона динара.
Када је реч о потпорном зиду, вредност изградње би била 1,6 милиона динара у планирана је за први квартал 2022. године."