Градоначелник посетио децу из О.Ш. Светозар Марковић на часу физичког васпитања

ГРАД ЛЕСКОВАЦ ИЗДВОЈИО СРЕДСТВА ЗА ДЕБЛОКАДУ РАЧУНА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
03.02.2022.
Село Брза добило спортски терен са оградом
04.02.2022.
ГРАД ЛЕСКОВАЦ ИЗДВОЈИО СРЕДСТВА ЗА ДЕБЛОКАДУ РАЧУНА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
03.02.2022.
Село Брза добило спортски терен са оградом
04.02.2022.

Данашњи дан обележен је обиласком неколико васпитно-образовних установа на територији града Лесковца у чије објекте су улагана средства из буџета града. Једна од њих је Основна школа „Светозар Марковић“ која је пре неколико година комплетно енергетски санирана и ограђена издвајањем од преко 10 милиона динара.
Ученици ове школе су пре реконструкције хале Партизан годинама уназад у овом објекту похађали часове физичког васпитања али се са том праксом престало током извођења радова, а онда и током процеса масовне имунизације која је годину дана уназад спровођена у овим просторијама.
Вакцинални пункт је од недавно премештен у просторије Дома здравља тако да је за ученике ове школе у преподневној смени настава физичког васпитања организована у овој модерној вишенаменској хали. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима посетио ученике ове школе током часа фискултуре.
На конференцији за медије која је тим поводом органозована члан Градског већа Андрија Атанасковић у име градоначелника Лесковца је казао:
„Једна од мојих жеља у току студирања била је да одржим час физичког васпитања у оваквом велелепном објекту као што је хала Партизан. Пре годину дана у овој хали отворен је вакцинални пункт због простора, али и места на коме се она налази.
Изузетно ми је драго што данас овде могу видети ученике ОШ "Светозар Марковић" који ће и надаље користити ову салу за часове физичког васпитања што ће умногоме олакшати организацију часа професорима али и побољшати безбедност деце. Ја сам радио у овој школи и могу вам рећи да је изузетно тешко организовати час физичког васпитања напољу због великог броја спољашњих варијабли на које ви немате утицај али и због безбедности деце.
Поменућу и да је град за пројектна финансирања из области спорта определио рекордну суму од 120 милиона динара, док је 2012. године било је свега 18 милиона. Поред ових издвајања град је определио 120 милиона динара за функционисање СРЦ Дубочица.“
Директорка Основне школе „Светозар Марковић“ Тамара Јанковић је истакла да је свако улагање у ову установу од велике важности за ученике и наставнике, те да ће сада часови физичког васпитања бити много квалитетније и лакше организовани. Она се захвалила градоначелнику Лесковца на свим издвајањима, подршци и помоћи, истакавши да ова посета додатно показује колико је пажње усмерено ка деци, младима и њиховом здравом одрастању.
“Ови услови које сада имамо - топла сала, чист простор, нам много значи. Ми ћемо имати екипе спремне за такмичење и сигурно ће наши ученици на такмичењима бити много успешнији. Трудићемо се да салу чувамо и да је максимално одржавамо," - казала је директорка Јанковић.