ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ЗАВОДА ЗА ЗАШТИТУ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА

ЗАВРШЕНА САНАЦИЈА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА
03.02.2022.
ГРАД ЛЕСКОВАЦ ИЗДВОЈИО СРЕДСТВА ЗА ДЕБЛОКАДУ РАЧУНА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
03.02.2022.
ЗАВРШЕНА САНАЦИЈА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА
03.02.2022.
ГРАД ЛЕСКОВАЦ ИЗДВОЈИО СРЕДСТВА ЗА ДЕБЛОКАДУ РАЧУНА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
03.02.2022.

Данас је у сали Скупштине града Лесковца одржан састанак Радне групе града Лесковца за имплементацију пилот пројекта Culture 2030 Indicators са представницима Министарства културе и информисања, саветнице Јелене Братоножић Станисављевић, и Завода за заштиту кутлурног развитка, истраживача Бојане Субашић и Маријане Миланков.
Састанак су водили Саша Младеновић, шеф Одељења за друштвене делатности, и заменица градоначеника др Лидија Димитријевић, која је том приликом говорила о култури и институцијама културе у Лесковцу, освојеним бројним наградама попут награда за најбољи музеј у Србији чак 4 пута у претходних неколико година, затим лесковачког позоришта на фестивалу Јоаким Вујић, Лесковачког културног центра, награде Златни архив и многих других, поменула је и импозантна издвајања из области културе од 9,3 % укупног буџета града, као и проткели конкурс за престоницу културе, када је град Лесковац заузео место вице шампиона у конкуренцији са много већим градовима. Заменица др Димитријевић се након тога захвалила, у своје име и у име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, што је Лесковац одабран за партнера на овом веома важном УНЕСКО-вом пројекту. Овим је град Лесковац постао једини град у Европи у ком ће се овај пројекат спроводити, што говори о томе да напори, да се Лесковац учини препознатљивим по неговању културе и културних садржаја, јесу дали резултате, које једнако препознају и Лесковчани и његови посетиоци, али и релевантне институције задужене за процену развоја културе.
На састанку су представници Министарства културе и информисања и Завода за проучавање културног развитка упутили директоре институција културе града Лесковца у податке које треба прикупити у наредном периоду у вези са поменутим пројектом, као и у начин прикупљања истих. Подаци се односе на очување културног наслеђа, улагања у културу, културне ствараоце, објекте културе... Радна група ће по прикупљању доставити податке Министарству културе и информисања које ће их објединити са подацима на националном нивоу. Анализа података ће послужити као основ за израду Програма развоја културе града Лесковца.