САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЦВЕТАНОВИЋА И ВЛАСНИКА КОМПАНИЈЕ ЈУМИС

У фрижидеру му пронашли три пакета амфетамина
02.02.2022.
ДР АЛЕКСАНДРА ЦВЕТАНОВИЋ МЕЂУ 16 СВЕТСКИХ НАУЧНИКА КОЈИ ПРЕДАЈУ НА УНИВЕРЗИТЕТИМА У КИНИ
02.02.2022.
У фрижидеру му пронашли три пакета амфетамина
02.02.2022.
ДР АЛЕКСАНДРА ЦВЕТАНОВИЋ МЕЂУ 16 СВЕТСКИХ НАУЧНИКА КОЈИ ПРЕДАЈУ НА УНИВЕРЗИТЕТИМА У КИНИ
02.02.2022.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у свом кабинету угостио власника компаније Јумис, Милета Коцића.
Градоначелник Цветановић и господин Коцић су разговарали о привредном развоју Лесковца и читаве јужне Србије, и закључили да је напредак на овом пољу евидентан што доводи до побољшања привредне климе, развоја компанија и да то погодује отварању нових радних места и већем запошљавању. Градоначелник је господина Коцића упознао са чињеницом да је у Лесковцу у периоду од 31. децембра 2020. до 31. децембра 2021. запослено 2041 лице што у процентима износи 5,8% и казао да републички просек за наведени период износи 2,6%. Као члан привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа Миле Коцић, који је добитник признања за најбољег менаџера југоисточне Европе у 2016. години, је апострофирао значај помоћи и подршке Владе Републике Србије привредним субјектима, нарочито током пандемије корона вируса.
Подсетимо, породична компанија Јумис се бави производњом супа, зачина, пудинга, ратлука, кремова, сушеног воћа и чајева, послује од 1991. године и један је од водећих произвођача прехрамбених производа у нашој земљи са око 40% извоза у земље Европе и широм света. Прошле године, марта месеца, градоначелник Цветановић је посетио ову фирму, а са савременом опремом и поступком производње упознао се и председник Републике Србије Александар Вучић приликом обиласка Нишавског округа средином децембра 2021. године.
Тада је председник Вучић оценио да се привреда у јужном делу наше државе развија захваљујући стабилној економској политици Владе Републике Србије, да су успешне домаће фирме наше благо и да увек могу рачунати на помоћ државе.