Бесплатна он-лајн обука „Активно тражење посла“ и „Пут до успешног предузетника“

Награђени млади таленти
27.01.2022.
Изложба „Мића Поповић“
28.01.2022.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић данас је са представницима ГИЗ-а потписао примопредају дигиталне платформе за бесплатне онлајн обуке - „Активно тражење посла“ и „Пут до успешног предузетника“.
Обе обуке, које НСЗ спроводи, а чија реализација је омогућена уз подршку глобалног програма Немачке развојне сарадње „Миграције за развој“ који у Србији спроводи ГИЗ, сви заинтересовани могу да похађају преко платформе за учење на даљину.
Обука за активно тражење посла намењена је незапосленим лицима која желе да овладају техникама тражења посла и припреме се за тржиште рада и разговор са послодавцем, док је обука Пут до успешног предузетника намењена незапосленим лицима која желе да покрену сопствени посао.
Обукама у онлајн формату обухваћене су све програмске целине стандардних обука за незапослене које се редовно организују у филијалама Националне службе, али и низ нових тема као што су: улога друштвених мрежа у тражењу посла, дигитални маркетинг или анимације са примерима понашања на разговору са послодавцем.
Нове онлајн обуке НСЗ засноване су на интерактивним аудиовизуелним садржајима и омогућавају праћење лекција темпом примереним сваком појединцу, по жељи и више пута. Посебну новину представљају онлајн верзије ових обука на ромском језику, намењене незапосленим лицима ромске националности.
Коришћење платформе је веома једноставно, а незапослена лица обуку могу похађати преко било ког уређаја (мобилни телефон, таблет, лаптоп, десктоп рачунар), без потребе инсталирања било каквог додатног софтвера. За све додатне информације у вези са похађањем наведених онлајн обука, незапослени суграђани могу да се обрате свом саветнику за запошљавање у надлежној филијали НСЗ.
Дигитализација и модернизација услуга Националне службе за запошљавање у складу је са стандардима услуга каријерног вођења и саветовања који се глобално примењују у области образовања, запошљавања, социјалне заштите и омладинске политике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос