Бесплатна он-лајн обука „Активно тражење посла“ и „Пут до успешног предузетника“

Награђени млади таленти
27.01.2022.
Изложба „Мића Поповић“
28.01.2022.
Награђени млади таленти
27.01.2022.
Изложба „Мића Поповић“
28.01.2022.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић данас је са представницима ГИЗ-а потписао примопредају дигиталне платформе за бесплатне онлајн обуке - „Активно тражење посла“ и „Пут до успешног предузетника“.
Обе обуке, које НСЗ спроводи, а чија реализација је омогућена уз подршку глобалног програма Немачке развојне сарадње „Миграције за развој“ који у Србији спроводи ГИЗ, сви заинтересовани могу да похађају преко платформе за учење на даљину.
Обука за активно тражење посла намењена је незапосленим лицима која желе да овладају техникама тражења посла и припреме се за тржиште рада и разговор са послодавцем, док је обука Пут до успешног предузетника намењена незапосленим лицима која желе да покрену сопствени посао.
Обукама у онлајн формату обухваћене су све програмске целине стандардних обука за незапослене које се редовно организују у филијалама Националне службе, али и низ нових тема као што су: улога друштвених мрежа у тражењу посла, дигитални маркетинг или анимације са примерима понашања на разговору са послодавцем.
Нове онлајн обуке НСЗ засноване су на интерактивним аудиовизуелним садржајима и омогућавају праћење лекција темпом примереним сваком појединцу, по жељи и више пута. Посебну новину представљају онлајн верзије ових обука на ромском језику, намењене незапосленим лицима ромске националности.
Коришћење платформе је веома једноставно, а незапослена лица обуку могу похађати преко било ког уређаја (мобилни телефон, таблет, лаптоп, десктоп рачунар), без потребе инсталирања било каквог додатног софтвера. За све додатне информације у вези са похађањем наведених онлајн обука, незапослени суграђани могу да се обрате свом саветнику за запошљавање у надлежној филијали НСЗ.
Дигитализација и модернизација услуга Националне службе за запошљавање у складу је са стандардима услуга каријерног вођења и саветовања који се глобално примењују у области образовања, запошљавања, социјалне заштите и омладинске политике.