Подељени уговори о финансирању и суфинансирању спортских клубова и организација

Сутра без струје стари део Бобишта
19.01.2022.
Хапшење због дроге
22.01.2022.
Сутра без струје стари део Бобишта
19.01.2022.
Хапшење због дроге
22.01.2022.

У народном позоришту, подељени су уговори спортским клубовима у Јабланичком округу. На самом почетку присутнима се обратио градоначелник др сци.мед. Горан Цветановић:

"Даме и господо драги спортисти, ви сте победници, хероји и ваша мотивисаност и љубав према спорту и упорност је за сваку похвалу и понос. Када нешто желите и верујете и уложите максимални труд нема недостижних граница. Драги спортисти и спортски радници сви ми играмо као једна екипа само са једним циљем да постигнемо што боље резултате. Никада већу финансијску подршку нисмо пружили спортским клубовима.
Подсетићу вас, када смо преузели одговорност 2012. године, буџет је био 18 милиона динара, ево сада у 2022.години смо дошли до 120 милиона динара, уз то додајмо и подршку СРЦ Дубочица, где такође издвајамо милион евра.
Ево једног примера како успевамо да померамо границе. Добили смо судске спорове са таквим институцијама као што је ЕПС 73 милиона евра, што мислим да је ретко ко успео, и ретко ко је веровао у то, само ја и мој тим. Свакога дана у сваком погледу напредујемо. Тренутно у буџету имате 660 милиона динара, стабилни у сваком погледу, зато и можемо да 120 милиона уплатимо спортистима.
Ја сам чак предложио да вам уплатимо одмах по потписивање уговора укупан износ, али уз консултације са мојим тимом, ипак смо одлучили да вам плаћамо месечно . Једино могу да похвалим РК Дубочица и њиховог председника који је веома експедитиван. Ако неки клуб жели средства а даје гаранције за то, можете ми се слободно обратити, мени или некоме из мог стручног тима ту смо да вам помогнемо. Финансијски смо најстабилнији од када знам за локалну самоуправу а знам преко 25 година. Данас додељујемо 107 уговора и тиме опет показујемо стабилност и показујемо колико Влада Србије и председник Александар Вучић улажу у спорт. Нама је значајно да сви имате боље услове."