Градоначелник Лесковца угостио Андреја Пешића најбољег Србског „крузера“

ЦВЕТАНОВИЋ:ПОЗИВАМ СУГРАЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА РЕФЕРЕНДУМ
14.01.2022.
Сутра без струје стари део Бобишта
19.01.2022.
ЦВЕТАНОВИЋ:ПОЗИВАМ СУГРАЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА РЕФЕРЕНДУМ
14.01.2022.
Сутра без струје стари део Бобишта
19.01.2022.

У свечаној сали града Лесковца, организован је пријем најбољег Србског боксера у "крузер" категорији Анреја Пешића. Присутнима се обратио први човек града др сци.мед. Горан Цветановић речима:

"Даме и господо свесни смо да у спорту нема случајног успеха, зато град Лесковац значајна средства улаже у развој спорта. Некада се издвајало 18 милиона динара а већ ове 2022. Године милион евра или 120.000,00 динара и плус велика улагања у спортску инфраструктуру. Подсетићу Вас да сваке године издвајамо милион евра средства за одржавање Спортског рекреационог центра Дубочица. Можете видети када прођете надомак једног од најлепших паркова који се налази на раскрсници ул. Краља Петра Првог и ул. Симе Погачаревића где је такође била велика инвестиција 283.300,00 милиона динара, радове на фудбалском стадиону инвестиција од скоро 2.5 милијарде динара и радови теку планираном динамиком.
Са сигурношћу могу да кажем да је улагање у спорт поптуно оправдано. Показало се да наши клубови знају да направе добре резултате и да имамо чиме да се похвалимо. Бокс је племенита вештина. Вероватно због чињенице да није дозвољено ударати противника док је на поду, као и због строгих правила која прописују у који део тела сме да се удара противник. Данас имамо част да је са нама најбоље котирани боксер у Србији у „крузер“ категорији Андреј Пешић. Недостаје му само један меч да би ушао у 100 најбољих боксера у свету у његовој категорији. Ми се данас поносимо чињеницом да смо успели да обезбедимо адектватне услове за бављење спортом, тиме што имамо стабилне и квалитетне клубове са запаженим резултатима и што нашим суграђанима обезбеђујемо довољно клубова за рекреацију.

Већ у току следеће недеље у петак 21.01.2022. поделити 107 уговораспортским клубовима и организацијама у рекордном износу од 120 милиона динара. Град ће наставити да улаже у младе људе, спортисте, наставићемо да мотивишемо и награђујемо спортске клубове и организације као и појединце који заслужују позитивним резултатима. Захваљујем се још једном Андреју Пешићу, пожелевши му пуно успеха у наредном периоду, довољно је и ово што је постиго да је најбољи у Србији. Град Лесковац је увек је ту да Вас подржи, и да вам да подршку јер сте ви то залужили.“

„Зовем се Андреј Пешић, имам 27 година. Почео сам да боксујем са 12 година у Лесковцу, у клубу ЈУГ БОКСИНГ. Био сам омладински државни првак и репрезентативац Србије у аматерском боксу, са 20 година сам потписао свој први професионални уговор у Минхену у Немачкој, и одрадио сам до сада 15 мечева од тога 13 победа и најбоље сам котирани Србски боксер. Врло мало ми хвали да уђем у ТОП 100, за мене је Србија мала што се резултата тиче, ја желим више и мислим да то и заслужујем. Хтео бих да се захвалим овом приликом граду Лесковцу, градоначелнику Горану Цветановићу који је подржавао мој клуб од самог почетка као градским већницима Андреју Атанасковићу и Стефану Китановићу. Желим да пручим деци да тренирају и да се баве спортом јер је све боље од улице."