ЦВЕТАНОВИЋ:ПОЗИВАМ СУГРАЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА РЕФЕРЕНДУМ

У ресторану Хармоника у Манојловцу подељена 320 пакетића
14.01.2022.
Градоначелник Лесковца угостио Андреја Пешића најбољег Србског „крузера“
18.01.2022.
У ресторану Хармоника у Манојловцу подељена 320 пакетића
14.01.2022.
Градоначелник Лесковца угостио Андреја Пешића најбољег Србског „крузера“
18.01.2022.

"У недељу, 16. јануара 2022. године, грађани се слободно изјашњавају какав правосудни систем желе. Вршећи сувереност, зајемчену Уставом Републике Србије свим грађанима, сваки пунолетан и пословно способан грађанин ће моћи на референдуму да каже „ДА“ независном судству и самосталном јавном тужилаштву. Актом о промени Устава Републике Србије, који је предмет потврђивања на овом референдуму, постављају се реформски темељи у области правосуђа, и то у правцу стварања веће независности судске власти и самосталности јавног тужилаштва.

То су две основне претпоставке за изградњу већег и стварног поверења грађана у правосудни систем ове земље, али и за успостављање владавине права, једног од основних начела српске уставности. Заокруживањем „ДА“ на референдуму, Србија се приближава европским правним тековинама. Процес европских интеграција наше земље ће бити настављен, а Европска унија као заједница европских држава којој стремимо, биће достижнији циљ.

Грађани треба да изађу и заокруже "ДА", јер се уставне промене врше у њиховом интересу, оличеном у ефикаснијем деловању правосуђа, његовој бољој организованости и већој правичности. Због свега наведеног, Градски одбор Српске напредне странке Лесковац позива све грађане са правом гласа да изађу у недељу на своја гласачка места и заокруже „ДА“, како бисмо Србију учинили правно уређенијом државом и будућим генерацијама створили још бољи правосудни систем."

Председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић