Лесковачким привредницима који су помогли рад Опште болнице Лесковац у периоду пандемије корона вируса уручене захвалнице

Покрет за Лесковац – Заокружи НЕ
12.01.2022.
СРЕЋНА ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА
13.01.2022.
Покрет за Лесковац – Заокружи НЕ
12.01.2022.
СРЕЋНА ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА
13.01.2022.

У Лесковачкој општој Болници у сали за медије, уручене су захвалнице привредницима Града Лесковца, који су када је било најпотребније донирали одређена средства и убрзали набавку медицинске опреме за лечење Ковид-а 19.

„Захваљујем се свим упошљеницима болнице, посебно градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу који је успео да обезбеди толика средства за ову болницу. Знате како је изгледала фасада болнице, сада то изгледа светски. Захваљујем се и директору болнице Ненаду Димитријевићу у своје име и у име свих запошљених који су удруженим снагама помогли болници и који су ја мислим од прављења ове болнице обезбедили средства која никад нисмо добили. Надам се да ће ове младе генерације које долазе имати боље услове, и опрему која треба тек да дође, нешто најмодерније, и да ће следити нас. Захваљујем се опет свим упошљеницима, није лако радити под скафандерима, хвала Вам на хуманости коју сте показали у тешким тренуцима. Посебна захвалност привредницима који су и раније помагали болницу. Срества нису била проблем, тендер је највећи проблем. Морали би смо да чекамо месец дана, нама је сваки дан био битан, сваки секунд, тако да завхаљујући Вама и нама мислим да смо се успешно изборили. Било је и жртава нажалост“, рекао је на отварању свечаности управник Ковид болнице прим др Милан Петровић.

„Пре свега желим да се захвалим руководству Опште болнице и свим својим колегама захвалим на овом знаку пажње. Када сам преузео фунцикју првог човека града Лесковца, прва улагања су ми била у области здравља. Не случајно, зато што је та област једно од стубова друштва читаве заједнице. Улога здравствених радника у функционисању система никад није била већа како у нашој земљи тако и на глобалном нивоу. Здравство готове две године преузима све на своја плећа. Сво особље је све време било у првим редовима борбе са корона вирусом, зато су улагања у ову област важна како би сектор здравства јачао и у будуће. Држава је озбиљно схватила да је за модерну и развијену земљу поред путева и фабрика изузетно важно улагање у бољи квалитет здравља, живот и стандард грађана. Захваљујем се и колегама председницима општина који су овде присутни, који такође дају све од себе са својом позитивном енергијом да тај квалитет живота буде на вишем нивоу. Сви запослени у здравству ће већ сутра добити по 10.000 динара једнократне помоћи а од првог јануара Ваша плата ће бити за 8 посто већа. У Србији се обнављају многе здравствене институције, поред Клиничког центра Србије, Тиршове, болница у Лозници, Пироту, Аранђеловцу, изградње три потпуно нове болнице у Србији а то су Батајница, Крушевац и Нови Сад, држава ће инвестирати још средстава у реконструкцији Лесковачке опште Болнице.

Зато се у име локалне самуоправе града Лесковца, у своје лично име захваљујем што сте разумели да је потребна помоћ и оно што је најбитније несебично сте је пружили. Искористићу ову прилику да свима честитам Србску Православну Нову годину. Живи били.“ Овим речима се присутнима обратио први човек града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.