ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА У 2021.ГОДИНИ

ПРИЈЕМ ЗА ЈОВАНУ СТОИЉКОВИЋ, ЧЛАНА ЖЕНСКЕ РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ
23.12.2021.
Срећни новогодишњи и божићни празници! Др сци.мед Горан Цветановић
28.12.2021.
ПРИЈЕМ ЗА ЈОВАНУ СТОИЉКОВИЋ, ЧЛАНА ЖЕНСКЕ РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ
23.12.2021.
Срећни новогодишњи и божићни празници! Др сци.мед Горан Цветановић
28.12.2021.

Данас је у сали Народног скупштине Лесковац уприличена додела награда најбољим спортистима града Лесковца. Главне награде је, традиционално, уручио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, док је специјалне награде уручила Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, а спортске награде помоћник градоначелника Андрија Атанасковић и Александар Пејчић.

Председник Лесковачког савеза спортова Срђан Стаменковић уручио је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић специјално признање за допринос развоју спорта и константној подршци спортистима града Лесковца. Након уручења, градоначелник Цветановић, је истакао следеће:

„Драги спортисти, играмо у истом тиму, једна смо екипа, а наш циљ је да постигнемо што боље резултате и име Лесковца упишемо у спортске анале. Никада се више није издвајало за спортске клубове.

Крајем 2012. било је 18 милиона, у текућој 2021. години 95 милиона, а неки максимум већ сада постижемо у наредној години са планираним буџетом од 120 милиона динара. Ако додамо још 120 милиона које издвајамо за функцинисање СРЦ Дубочица, долазимо до цифре од 2 милиона евра. Сигуран сам да Лесковац сврставамо у сам врх локалних самоуправа када је брига и издвајање финансијских средстава за ову важну сферу у нашим животима.

Поред наведених издвајања, морам да напоменем чињеницу на коју сам изузетно поносан, а то је да град Лесковац води рачуна о својим спортистима, што потврђује и велики број награда у склопу Фонда за младе таленте, да спортисти јесу наше наде, наша садашњост и наша будућност.

Радује ме што данас, као и сваке године међу спортистима видим много насмејаних дечјих лица за коју ће Србија и свет тек чути. Знајте да град Лесковац стоји уз вас, имате подршку града и када постижете овако дивне резултате, али и када наилазите на препреке, баријере, јер су оне ту да их савладате, јер што већи број баријера савладате успех је извеснији, као и да ће наставити да вас бодри до врха.

Честитам вам свима на наградама!"

Уручено је укупно 35 спортских награда и то: 17 награда за спортску наду града Лесковца за 2021. годину, затим 11 специјалних признања, као и 7 признања за – педагога физичке културе за рад у 2021. години – Иван Цветковић, Савез за школски спорт Лесковац, затим за рад у другим организацијама за подршку спорту – Александар Цветановић, Метла комерц – РК Дубочица 54, за најбољег тренера у 2021. години – Јелена Станојевић, Карате клуб УНСУ, за спортског радника за рад у 2021. години – Игор Стојановић, Кошаркашки клуб Здравље Лесковац, за најбољег спортисту – Андрија Атанасковић, РК Дубочица 54 и спортисткињу – Маја Миљковић, у 2021. години, као и за најбољи спортски клуб у 2021. години – КК Здравље Лесковац.

У име спортиста који су данас преузели уговоре обратили су се Јелена Станојевић, тренер Карате клуба УНСУ, проглашена за најбољег тренера у 2021. години и Андрија Атанасковић из РК Дубочица 54, проглашен за најбољег спортисту града Лесковца за 2021. годину.

Јелена Станојевић је том приликом рекла следеће:

Андрија Атанасковић, који је и члан Градског већа града Лесковца, рекао је:

„Сан сваког детета је да постане шампион, да постигне погодак у последњој секунди, кош, то су неки најбезбрижнији и најискренији снови једног детета. Мени је драго што сам те снове остварио, ово није само моја награда, ово је награда Рукометног клуба „Дубочица“, свих мојих саиграча. Оно што ми је изузетно драго је што се у овом граду нашао неко ко препознаје значај спорта, а то сте ви градоначелниче, јер као што сте нагласили, буџет спорта је од неких 18 милиона динара дошао до 120 милиона за само 9 година, плус 120 милиона динара за функционисање СРЦ Дубочица, што у многоме олакшава функционисање и самих клубова. Захваљујем свима, а посебно вама градоначелниче који сте ми пружили шансу какву ми до сада нико није пружио“