ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА „ПОГЛЕД У ЈЕСЕН“

Лесковачка “Роштиљијада” је овогодишњи добитник најпрестижније награде у области туризма “Туристички цвет”
16.12.2021.
СРЕЋНА СЛАВА СВЕТИ НИКОЛА
18.12.2021.
Лесковачка “Роштиљијада” је овогодишњи добитник најпрестижније награде у области туризма “Туристички цвет”
16.12.2021.
СРЕЋНА СЛАВА СВЕТИ НИКОЛА
18.12.2021.
Данас је у оквиру Дана Лесковачког културног центра који ове године обележава четири деценије постојања отворена изложба фотографија мајстора фотографије Радислава Филиповића под називом Поглед у јесен. Ова уметничка дела ће ускоро красити зидове Опште болнице Лесковац јер је овај признати и вишеструко награђивани аутор одлучио да макар мало олакша свакодневицу пацијената који се у овој здравственој институцији лече.

Сања Цонић, директорка Лесковачког културног центра је овом приликом казала: „Ово је једна хуманитарна акција и леп гест, када је господин Раде дошао у ЛКЦ са том идејом, није било никаквог одговора осим „Браво!“ и ми сада заједничким снагама реализујемо изложбу фотографије које ће касније красити зидове болнице како би свакодневицу не само лекара него и болесника учинили прихватљивијом и донекле лепшом. А у овим суморним временима короне некако смо сви били на висини задатка, лекари понајвише, али ми из области културе смо се трудили да покушамо да програмима које смо реализовали заборавимо на те лоше тренутке у којима живимо. Захваљујем градоначелнику и читавом Кризном штабу који је доносио мере захваљујући којима смо успели да радимо у измењеним околностима због пандемије.“

Др Небојша Димитријевић, директор Опште болнице Лесковац, се у име свих упошљеника и пацијената захвалио на овако племенитој идеји и истакао:

„Кад сам давне 2013. године на предлог градоначелника именован за директора Опште болнице Лесковац, договорили смо се да учинимо све да ова институција изгледа много просторије јер наши пацијети из целог региона и шире заслужују добре услове. На срећу ми врло брзо крећемо са реконструкцијом и адаптацијом болнице, а ове слике ће само оплеменити простор и учинити са дани које наши пацијенти проводе у болници буду пријатнији и лепши јер боравак у накада, морамо признати, болници уопште није био пријатан. Још једном велико хвала господину Радету!“

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је отворио ову изложбу упутивши речи захвалности запосленима и директорки ЛКЦ-а на свему што раде како би обогатили културну сцену града Лесковца:

"Изузетно ми је драго што у нашем граду постоје људи који желе да улепшају другима свакодневницу, дарујући, тражећи заузврат само осмехе, добро расположење и пуно срце. Велики број ових фотографија господина Филиповића красиће зидове лесковачке болнице, и на тај начин бар на тренутак, сигуран сам, олакшаће свакодневну, тешку борбу лекарима и медицинским радницима за животе свих наших суграђана, а болеснима вратити вољу и подсетити на лепоте и радост живота."