Лесковачка “Роштиљијада” је овогодишњи добитник најпрестижније награде у области туризма “Туристички цвет”

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ
16.12.2021.
ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА „ПОГЛЕД У ЈЕСЕН“
17.12.2021.
НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ
16.12.2021.
ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА „ПОГЛЕД У ЈЕСЕН“
17.12.2021.

Туристичка организација Србије је данас, 16.12.2021. године, у позоришту “Мадленианум”, организовала свечану доделу најпрестижније награде у области туризма „Туристички цвет“. У присуству Јелене Миленковић Орлић, помоћнице министарке трговине, туризма и телекомуникација, која се обратила присутним угледним званицама, затим представника струковних удружења, локалних туристичких организација, образовних институција за едукацију кадрова за потребе туризма и многобројних представника медија, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, награду „Туристички цвет за најбољу манифестацију“ уручила је директору Туристичке организације града Лесковца Небојши Коцићу.

Награда „Туристички цвет“ се 36. пут додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма, физичким и правним лицима, у следећим категоријама: туристичка организација; туристичка манифестација; рецептивна туристичка агенција; угоститељски објекат за смештај; организација или појединац за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга.

Одлуку о додели награда донео је жири којим је председавао професор Слободан Черовић, а чинили су га новинарка РТС-а и водитељка „Шаренице“ Ана Емић, директор Туристичке организације Врњачка Бања Иван Трифуновић, заменица директорке ТОС-а, Весна Златић, и члан Управног одбора Туристичке организације Србије Александра Урошевић. У формирање коначне оцене, као шеста оцена која се додаје оценама чланова жирија, укључена и оцена која се добија на основу гласања интернет публике. Ове године у конкуренцији од преко 70 кадниндата у 7 категорија, жири је приликом гласања посебну пажњу обратио на креативне иницијативе и ангажман појединаца и организација којима је туристичка понуда Србије била обогаћена и истовремено прилагођена условима изазваним епидемијом вируса Корона.

„Роштиљијада“ је Лесковац учинила престоницом роштиља и означила га као незаобилазну туристичку дестинацију. Епитет најбоље туристичке манифестације је и улазница за њено даље промовисање како у Србији тако и у свету. Ова награда представља потврду досадашњег рада Туристичке организације града Лесковца, велику част и још већу мотивацију за даљи напредак.

Комплетна квалитетна и добро осмишљена организација и реализација манифестације не би била могућа без свесрдне помоћи локалне самоуправе и градоначелника др сци.мед. Горана Цветановића.