Изложба слика и цртежа аутора Братислава Башића под називом „Идеологизација детињства“

Концерт – Маска сећања
02.11.2021.
Фестивал аматерске позоришне режије
03.11.2021.

Поштовани, У четвртак, 04. новембра 2021. године у Галерији на спрату Народног музеја у Лесковцу са почетком у 19 часова, биће отворена изложба слика и цртежа аутора Братислава Башића под називом „Идеологизација детињства“.

„Изложбу чине слике и цртежи који су настајали у протеклих пет година. Ови радови су део ширег циклуса, који носи назив Виваријум, а изведени су различитим сликарским и цртачким техникама. Оно што их одликује јесте стабилна, постојана композиција, јасан цртеж, оплемењен богатим колоритом и честим и великим контрастима, који у великој мери доприносе рецепцији самог дела и утиска који оставља на посматрача. Репетицијом појединих елемената остварује одређену динамику и наглашава важност појединачног елемента који је метафора човека. Било да су у питању фигуралне или пак, апстраховане форме, циљ им је исти, оне оживљавају слику човечанства које се налази на рубу егзистенције.“ - Јасмина Златковић, члан уметничког већа Народног музеја у Лесковцу.

Братислав Башић ванредни је професор на Факултету уметности у Нишу, граду у коме живи и ствара. Члан је УЛУС-а и самостално је излагао 39 пута, док је више од 200 пута учествовао на групним изложбама.

Изложба ће бити отворена до 20. 11. 2021. године и можете је погледати сваког дана од 10 – 20 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

gdpr-image
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос