На 17. Међународном Фестивалу туристичких публикација Туристичка организација Лесковац освојила прву награду и златни кофер

ИСПЛАТА ПО РЕПРОГРАМУ ДУГА ПРЕМА ЕПС-У
14.10.2021.
Он лајн конкурс за децу од 5 до 15 година
15.10.2021.
ИСПЛАТА ПО РЕПРОГРАМУ ДУГА ПРЕМА ЕПС-У
14.10.2021.
Он лајн конкурс за децу од 5 до 15 година
15.10.2021.

На 17. Међународном фестифалу туристичких публикација „Кофер слова“ који је одржан у Крушевцу 13. Октобра 2021. године, Туристичка организација града Лесковца освојила је прву награду и златни кофер у категорији ЈЕДНОЛИСНА ТУРИСТИЧКА ПУБЛИКАЦИЈА за програм „Роштиљијаде“ и друго место и сребрни кофер у категорији НАЈОРИГИНАЛНИЈИ СУВЕНИР за макету Шоп-Ђокићеве куће и снежну куглу.

Фестивал је и део програма обележавања 14. Октобра, Дана ослобођења Крушевца у Другом светском рату.

Због лоше епидемиолошке ситуације фестивал је организован „на даљину“ што није умањило учешће Туристичких организација из целе земље и земаља региона. Континуитет је ипак одржан, као што је остварен и циљ да се настави афирмација и промоција туристичких публикација, као и да се истакне њихов значај у развоју туризма, унапређења туристичких потенцијала и стицања аутентичности регија.

Иоако је организован у другачијем „онлајн“ формату, фестивал је окупио 31 излагача, међу чијим је материјалима требао изабрати најбоље у 11 категорија.

Критеријуми за доделу награда били су промоција и унапређење туристичких потенцијала, истицање аутентичности регије кроз публикацију, квалитет и оригиналност садржаја и фотографија, као и квалитет штампе.