Подељена ауто-седишта за бебе које су рођене у јулу и августу ове године

Трактором изазвао саобраћајну незгоду
07.10.2021.
НСЗ: Исплата посебне новчане накнаде
13.10.2021.
Трактором изазвао саобраћајну незгоду
07.10.2021.
НСЗ: Исплата посебне новчане накнаде
13.10.2021.

Данас је у сали Народног позоришта настављена подела ауто-седишта за децу рођену јула и августа текуће године чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну помоћ породиљама. Број новорођених беба током ова два месеца износи 182. Родитељи који данас нису могли да присуствују уручењу моћи ће седишта да преузму на портирници у улици Пана Ђукића бр. 9.

Присутнима се обратила Александра Ђорђевић, члан Градског већа, која је истакла:

„Пројектована количина ауто-седишта за ову годину је 1.100, за које је из буџета издвојен износ од 7,9 милиона динара. У конкурсној документацији је дефинисана могућност набавке додатних седишта уколико се у текућој години роди више од 1.100 беба. За шест месеци 2021. године уручено је 363 седишта, а данас ћемо родитељима деце која су на свет дошла јула и августа уручити 182 седишта.“

Она је говорила и о начинима на које Град подржава породицу као најважнију институцију друштва попут једнократне помоћи породиљама, ваучере за десет прворођених беба, наканде за уџбенике за све ученике првог разреда и за ученике чији су родитељи корисници социјалне помоћи, затим је додала да Град субвенционише и боравак деце у приватним вртићима, да финансира поступак вантелесне оплодње, и подсетила на чињеницу да је Лесковац од недавно и члан породице покрета за децу Три плус.

О значају ове подршке града Лесковца родитељима говорила је Милена Стевановић из Лесковца, мајка малог Вукана, и рекла:

„Oве године сам се први пут остварил акао мајка и то је за мене најсрећнији дан у животу јер сам на свет донела једног прелепог дечака Вукана. Диван је осећај занти да људи који воде оваг град такоше брину и о нашој деци. Хвала ванм на подршци коју нам пружате."

Уручењу ауто-седишта присуствовао је и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.