КОНЦЕРТОМ ЧУВЕНОГ ПИЈАНИСТЕ КЕМАЛА ГЕКИЋА ОТВОРЕН 13. ЛЕДАМУС

Корона: 180 позитивних, 120 из Лесковца
05.10.2021.
Резултати конкурса за најбољу фотографију
06.10.2021.
Корона: 180 позитивних, 120 из Лесковца
05.10.2021.
Резултати конкурса за најбољу фотографију
06.10.2021.

Концертом једног од најчувенијих пијаниста са простора некадашње Југославије Кемала Гекића, вечерас су почели 13. Лесковачки дани музике
„Уметност је настала као резултат потребе човека да створи лепоту, да је доживи и у њој ужива. Она има за циљ да стимулише људски ум. Уметност је храна за наш дух, а њени разни видови су храна за сва наша чула. Лесковац је посвећен неговању ове важне делатности, а наше институције културе током целе године организују многобројне догађаје и многе манифестације за различит укус свих Лесковчана, љубитеља уметности и посетиоце нашег града.

Када се осврнемо и подсетимо свих великих имена која су била представљена у нашем граду, кроз филмску, позоришну уметност, сликарство, књижевност, фотографију, оперу, балет, музичку уметност, а поменућу само неке догађаје и личности, од изложби Салвадора Далија и Пабла Пикаса, преко посете Емира Кустурице, оперске диве Јадранке Јовановић, балета Константина Костјукова, Данице Максимовић, Стефана Миленковића и Немање Радуловића“ – рекао је на пријему градоначелник и говорио о признањима свих установа културе којима се Лесковац поноси.

Кемал Гекић, маестрални пијаниста чијим концертом је отворен овогодишњи Ледамус, се на пријему у Кабинету градоначелника захвалио на гостопримству и исцрпним детаљима о културном животу града у којем борави по први пут.

„Јако ми је драго што могу да кажем да ми се чини да је култура у врло сигурним рукама, и заиста је лепо видети да добру сарадњу културних чиниоца са политичким чиниоцима. То је једна симбиоза захваљујући којој се ствари развијају. Велико ми је задовољство и част да отворим овај фестивал. Ово је једно јако пријатно и драго искуство, хвала вам на овом сусрету којим смо обележили почетак овог фестивала. Надам се да ће и остатак бити онако како сте желели, нама ће сигурно остати у лепом сећању,“ – казао је Гекић.