Туристичка организацила Лесковац присуствовала Туристичком форуму у Великом Градишту

Почела изградња водоводне мреже у селу Липовица
28.09.2021.
Отворен привредни форум југа Србије – Мој наследник
29.09.2021.
Почела изградња водоводне мреже у селу Липовица
28.09.2021.
Отворен привредни форум југа Србије – Мој наследник
29.09.2021.

Представници Туристичке организације града Лесковца учествовали су на Туристичком форуму Србије који је одржан 26. и 27. септембра у Великом Градишту поводом обележавања Светског дана туризма. Форум је окупио запослене у регионалним, градским и општинским Туристичким организацијама, представнике Министарства трговине, туризма и телекомуникација као и Туристичке организације Србије.

У хотелу „Данубиа парк” на Сребрном језеру одржана је церемонија званичног отварања радног дела предавања и панела. Уводна обраћања имали су Рената Пинџо - помоћница министарке МТТТ-а, Марија Лабовић - директорка ТОС-а, Драган Милић председник Општине Велико Градиште као и Зураба Полоикашвилија, генерални секретар Светске туристичке организације који се обратио видео поруком. Након поздравних говора одржан је округли сто на тему „Постковид суочавање са одливом кадрова из туризма. Људски ресурси као међа између успешних и неуспешних дестинација“, а учесници су били Зоран Мартиновић- директор националне службе за запошљавање, проф. др Георги Генов ХОРЕС, Горан Ковачевић - директор хотела „Вицероy Копаоник“ и Владимир Живановић - директор Туристичке организације Златибор а модератор овог панела био је др Милан Ћулић, Центар за истраживање и студије туризма. Након кратке паузе, одржано је фантастично предавање и радионица на тему „Story telling“, а предавачи су били Стефан Момчиловић, блогер (Мома око света) и Марко Едге, блогер. Кроз едукативне програме и радионице, представници туристичких организација разменили су искуства и упознали су се са актуелним изазовима и савременим трендовима у промоцији туристичке понуде Србије.

У поподневним часовима организована је вожња бродом уз водича (примена „Story telling“ у пракси), до Голупца уз обилазак Голубачке тврђаве. Светски дан туризма, туристички радници провели су на најлепшој Европској реци, а размена искустава уз дружење са колегама из бранше донело је велики број нових идеја, креативних решења и предлога за реализацију многобројних пројеката који нас очекују. Цео догађај пропратили су многобројни медији са националном фреквенцијом који су у оквиру форума обишли и манастир Нимник као и Народни музеј у Великом Градишту.

Форум се одржао након паузе условљене пандемијом, а поводом Светског дана туризма. Организатор догађаја је традиционално Туристичка организација Србије, а овогодишњи домаћин била је Туристичка организација општине Велико Градиште.