Почела изградња водоводне мреже у селу Липовица

Сутра без струје 10 села и једна улица у Лесковцу
28.09.2021.
Туристичка организацила Лесковац присуствовала Туристичком форуму у Великом Градишту
28.09.2021.
Сутра без струје 10 села и једна улица у Лесковцу
28.09.2021.
Туристичка организацила Лесковац присуствовала Туристичком форуму у Великом Градишту
28.09.2021.

Водоводна мрежа, која се тренутно изводи у селу Липовица, северном делу града Лесковца, у дужини од 2073 метара, вреди 19 милиона динара, извођач радова је група понуђача: „Hidrosolutions“ DOO из Нишке Бање и „Diomextra“ doo из Ужица, а рок за завршетак је 60 дана.

„Ово су завршни радови на уградњи примарне водовнодне мреже, уграђују се цеви пречника 315мм и по овом уговору већ је уграђено 400 метара и ми очекујемо да се радови заврше у року од 60 дана, а онда нас очекује пројектовање секундарне мреже како би ова села добила пијаћу воду“, рекао је директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић.

Начелник Градске управе града Лесковца Милош Цветановић је казао да ће мештани Липовице и околних села добити здраву, исправну пијаћу воду.

„Средства за реализацију овог пројекта издвојена су из буџета града, а подсетићу вас да се истовремено изводе радови наземни водоводне мреже у Космајској улици у вредности од 8,4 милиона динара које, такође, финансира град. Ради се о пројекту који се изводи преко ЈКП Водовод“, рекао је он.

По његовим речима за замену и изградњу водоводне мреже уназад неколико година уложено је преко 750 милиона динара, такође, он је нагласио да су завршени радови на чишћењу две предбране на водосистему „Барје“ што није рађено још од изградње овог комплексног система. Вредност пројекта је 17,5 милиона динара, а финансијер је ЈП „Србијаводе“.