Екипно државно првенство Србије у стоном тенису за особе са инвелидитетом у Лесковцу

Корона: 198 позитивних, 132 из Лесковца
25.09.2021.
НАЛЕД обележава 15 година успешног рада
25.09.2021.
Корона: 198 позитивних, 132 из Лесковца
25.09.2021.
НАЛЕД обележава 15 година успешног рада
25.09.2021.

Екипно државно првенство Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом данас се одржава у Лесковцу, у СРЦ „Дубочица“, под организацијом Стонотениског клуба „Сан спин“.

На такмичењу учествују бројни стонотенисери као и параолимпијци који су представљали нашу земљу на Параолимпијским играма у Токију.

„Граду Лесковцу је припала велика част, да данас буде домаћин Екипног државног првенства Србије у стоном тенису за особе за инвалидитетом. Град Лесковац помаже развој спорта тако што са 95 милиона динара финансира спортске клубове и удружења преко програмског финансирања, где спадају и клубови које користе особе са ивалидитетом, међу којима је и Стонотениски клуб „Сан син“. Такође, град 31 милион динара финасира за област социјалне заштите“, рекла је члан Градског већа Бранкица Станемковић.

Стаменковић је са поносом истакла да је град Лесковац добитник признања Заштитника грађана за доступност свих институција свим „нашим грађанима“.

„Могу да кажем испред стонотениске репрезентације особа са инвалидитетом да смо ми стонотенисерке наставиле традицију, узеле смо једну медаљу, ово нам је четврта Параолимпијада где ми доносимо медаљу и наставиле смо традицију коју су пре нас уткали Златко Кеслер и Илија Ђурашиновић. Трудимо се да дамо свој максимум, јер сматрамо да на државним првенствима, како екипним тако и појединачним, појављују се неке нове младе наде којима треба дати ветар у леђа и помоћи им да пронађу свој пут“, рекла је учесница такмичења Борислава Перић Ранковић.

Иначе, Борислава Перић Ранковић игра десном руком и представља Стонотениски клуб „Спин“ из Новог Сада. Овим спортом се бави од 2003. године, такмичила се четири пута на Параолимпијским играма, где је укупно узела 5 медаља, а заједно са Надом Матић освојиле су 2 параолипијске екипне медаље.