Сабор народног стваралаштва одржан у Вучју

У недељу музички концерти на терасама и балконима широм Лесковца
24.09.2021.
Замагљивање комараца у понедељак
24.09.2021.
У недељу музички концерти на терасама и балконима широм Лесковца
24.09.2021.
Замагљивање комараца у понедељак
24.09.2021.

У Вучју, које је удаљено око 17 километара од Лесковца, данас је одржан Сабор народног стваралаштва, други по реду, који има за циљ да сачува традицију и културу људи из ових крајева.

„Циљ ове манифестације је очување националне и културне баштине од тканих материјала, ручних радова, старих заната итд. Ми смо одлучили да сачувамо од заборава и предамо младим нараштајима кулрурно благо Вучја и вучјанског краја“, рекао је директор Дома културе у Вучју Братислав Станисављевић.

На овој манифестацији организован је фестивал ракије, ловачког котилића, затим изложба домаће радиности, као и рад и производи занатлија дрвенара.

„Вучје је чувено по својим срдачним становницима, воденицама, крај који чува и негује туристичке потенцијале, дивну Вучјанку, њен кањон, купалиште и хидроелектрану, једну од најстаријих у Србији“, рекла је помоћница градоначелника Јелена Стаменковић.

Посетиоци ће данас уживати у изложби старих рукотворина, дрвенарије, а моћи ће и да се упознају са старим занатима, као и да пробају домаћу ракију и вино.