Сутра у Централном градском парку „Зелени пикник“

Лесковачка „Шајкача“ се отвара 14. октобра, посао добија од 50 до 70 људи
23.09.2021.
Адвокати сутра обустављају рад
23.09.2021.
Лесковачка „Шајкача“ се отвара 14. октобра, посао добија од 50 до 70 људи
23.09.2021.
Адвокати сутра обустављају рад
23.09.2021.

Неформална група „Зелени лидери“ сутра, тачније 24. септембра, са почетком у 11 часова организује акцију „Шта нам тешко акцију“ под називом „Зелени пикник“.

Ова група има пет чланова, а циљ окупљања је да се наука приближи свим учесницима кроз различите активности.

„На овом пикнику понећемо дронове и разне експерименте, који ће нам помоћи да кроз науку увидимо зашто је природа битна човеку, коју улогу игра шума у нашем екосистему, зашто вода у рекама мора бити чиста и како то да постигнемо. Позваћемо млађе основце и све случајне пролазнике да нам се придруже и науку додирну, ослушну, виде на другачији начин, чују и омиришу“, стоји у саопштењу које потписује координатор ШТН пројекта „Зелени пикнк“ Никола Младеновић.

Акцију су подржали Министарство омладине и спорта Србије, ТИМ 42 Лесковац, ГМ „Оптимист“, Млади истраживачи Србије, Покрет горана Војводине, ЦеГрад, Центар за промоцију науке и Центар за стручно усавршавање у образовању Лесковац.

Сама акција део је међународног пројекта „Европска ноћ истраживача“ 2021. који је ове године баш и посвећена овој значајној теми, јер носи слоган „Озелени науком“.