Лесковачка „Шајкача“ се отвара 14. октобра, посао добија од 50 до 70 људи

ЛКЦ расписује „Октобарски ликовни конкурс“
23.09.2021.
Сутра у Централном градском парку „Зелени пикник“
23.09.2021.
ЛКЦ расписује „Октобарски ликовни конкурс“
23.09.2021.
Сутра у Централном градском парку „Зелени пикник“
23.09.2021.

Лесковачка „Шајкача“, која се налази у самом центру града на површини од 5500 квадратних метара, биће отворена 14. октобра, где ће посао добити имеђу 50 и 70 особа, најавио је данас градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„Чувена 'Шајкача', некадашње место одржавања сајамских манифестација, од почетка 2019. пролази кроз процес обнављања, кроз који је сачуван крактеристичан облик лесковачког 'Сајма'“, казао је Цветановић.

Он је данас подсетио да је овај комплекс био у корову све док га лесковачки привредници нису узели „под своје“. Прва фаза радова је подразумевала завршетак „Гарни“ хотела, онда је уследило отварања кафића „Променада“, а потом је на ред дошао и 'Сајам', чији су радови тренутно при крају.

„У оквиру 'Сајам шопинг центра' биће отворена 'Акса', 'Piazza Italia', 'Extreme intimo', ресторан брзе хране, 'Navigare', апотеке, парфимерије, дечја играоница и књижара“, казао је Цветановић.

По његовим речима овај шопинг центар имаће 80 паркинг места, а у оквиру четврте, завршне фазе, планира се градња подземних гаража и стамбено-пословних комплекса на простору од 21.000 квадрата.

„Долазе нам 20 различитих брендова за све генерације. Након отварања шопинг центра, следи изградња станова и Лесковац ће тиме добити нови центар града за нове генерације, као и леп трг испред самог 'Сајма'“, рекао је ПР компаније „Сајам“ Милош Маринковић.

Унутар шопинг центра, на 300 квадрата, биће отворен и „Метла" маркет, који ће садржати прехрамбене производе, као и куглана за одрасле и децу, нагласио је Маринковић и додао да ће „Piazza Italiа“ свој објекат отворити 1. фебруара.