Гран при „Живојин Жика Павловић“ Ивану Икићу за филм „Оаза“

Петља испред наплатне рампе на путу Лесковац-Власотинце добила нови изглед
21.09.2021.
Јабланички округ: Још 266 заражених, 170 запослених, 40 ученика
22.09.2021.
Петља испред наплатне рампе на путу Лесковац-Власотинце добила нови изглед
21.09.2021.
Јабланички округ: Још 266 заражених, 170 запослених, 40 ученика
22.09.2021.

Редитељ Иван Икић добитник је Гран прија "Живојин Жика Павловић" 14. Лесковачког интернационалног фестивала филмске ре ије, за филм "Оаза". Једногласну одлуку донео је жири у саставу: редитељ Горан Марковић, словеначки редитељ Клемен Дврник и глумац Марко Јанкетић.

"Редитељ са једноставном лакоћом филмског језика и ненамељивим редитељским поступком отквива необичну, а универзалну љубавну причу", рекао је глумац Марко Јанкетић.

Жири је другу награду "Живојин Жика Павловић" доделио Данилу Шербеџији за филм "Тераза 37", а трећу Антонети Алмат Кусијановић за филм
"Мурина". Специјално признање за режију добио је Срђан Драгојевић за филм "Небеса".

Добитница награде "Лајф" за најбољу женску улогу је Лана Барић за насловну ролу у филму "Тереза 37" Данила Шербеџије, док је награда "Лајф" за најбољу мушку улогу припала словеначком глумцу Сандију Павлину за улогу у филму "Сан Ремо" у режији Мирослава Мандића. У селекцији "Дивљи филм" жири у саставу: Марко Сопић редитељ, Коста Пешевски драматург и редитељ Синиша Цветић за најбољу режију је наградио Далиборља Матанића за "Зора".


Гран при "Радомир Бајо Шарановић" за најбољег младог редитеља у селекцији студентски филм освојила је Исидора Ратковић из Сарајева за филм "Зашто не заплешете". Друга награда за најбољег младог редитеља одлази у руке Матији Лукачу из Србије за режију филма "Полица 21", а трећа Николи Вучинићу из Црне Горе, редитељу филма "Велика достигнућа". Чланови жирија били су: Коста Пешевски, Драган Јовић и Милош Влалукин.


Извор:Liffe Фотографија: Liffe