Отворена изложба „Светлосписи времена, Лесковац и његови људи од 1878. до 1941.“ у Народном музеју

Тренутно се врши рехабилитација надвожњака на улазу у Бобиште
20.09.2021.
Расписан конкурс за доделу средстава пољопривредницима
21.09.2021.
Тренутно се врши рехабилитација надвожњака на улазу у Бобиште
20.09.2021.
Расписан конкурс за доделу средстава пољопривредницима
21.09.2021.

Изложба под називом "Светлосписи времена, Лесковац и његови људи од 1878 до 1941" данас је отворена у Народном музеју.

"Свака фитиграфија представља мали део великог и комплексног мозаика званог прошлост. Свака фотографија је део мозаика, али је и сама мозаик чији се делови пажљиво изучавају. Скупљене фотографије обраћивали смо темељито, истражујући догађаје, свакодневни живот, личности и бројне податке о урбанистичком, демографском, културном и политичком развоју града Лесковца", рекла је директорка Народног музеја Мира Ниношевић.

Она је нагласила да се кроз ове фотографије посетиоци могу упознати са првим снимцима Лесковца, важним догађајима, као и са посетама српских владара.

"Фотографија је уметност којом заустављамо време и трајно чувамо забележени тренутак. Живот је прекрасан дар, а фотографија начин да се он дочара. Данашња изложба и форомонографија имају за циљ да нам дочарају, прикажу и од заборава сачувају истаријски период од Ослобођења Лесковца од Турака до почетка Другог светског рата. Путем ове изложбе Лесковчани ће моћи да се упознају са прошлим временима, коренима, духом и вредностима народа коме припадају јер без чувања пришлости не моемо се усмерити на рад у садашњости и градити просперитетну будућност", рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.