Марко Јанкетић, „Плави цвијет“ и „Застој“ данас на LIFFE-у

Корона: Још 166 позитивних, 126 из Лесковца
20.09.2021.
Сутра без струје више улица у Лесковцу
20.09.2021.
Корона: Још 166 позитивних, 126 из Лесковца
20.09.2021.
Сутра без струје више улица у Лесковцу
20.09.2021.

Петог фестивалског дана 14. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, у главном такмичарском програму биће приказана два филма. Хрватски филм “Плави цвијет” Зринка Огресте, добитник пулске “Златне арене” за најбољи филм, на програму је од 19 сати у Народном позоришту, док је словеначки филм “Застој” Винка Модерндорфера, од 21 сат у биоскопу Лесковачког културног центра.

У крупном плану данас у ЛКЦ-у од 19 сати гост ће бити један од најталентованијих глумаца млађе генерације, Марко Јанкетић, који је ове године на ЛИФФЕ-у члан жирија такмичарског програма.

У истом простору, од 17 сати биће представљена књига “Културна политика и стимулација филмске производње у Србији” др Дарје Бајић Божовић.

Данас од 15 сати у ЛКЦ-у биће одржана редовна конференција редитеља. На њој ће учествовати: редитељ Дарко Бајић, уметнички директор ЛИФФЕ-а, хрватски редитељ Хрвоје Хрибар, члан новог Уметничког већа ЛИФФЕ-а и некадашњи директор ХАВЦ-а, словеначки редитељ Клемен Дворник, председник Удружења европских филмских редитеља (ФЕРА), Стефан Ђилинео, директор УФУС АФА Заштите, редитељ Срефан Арсенијевић (путев видео-линка) и редитељ Срдан Голубовић. На конференцији редитеља говориће се на неколико важних тема о положају редитеља и њиховом остваривању права на накнаду ауторских права за приказивање филма.


Извор: LIFFE, Фотографија: Liffe