„Лесковачки победник“ уручен Дарку Бајићу

Ватрогасно-спасилачка јединица обележила дан Сектора за ванредне ситуације
17.09.2021.
Бојничанин ухапшен због неовлашћене производње канабиса
17.09.2021.
Ватрогасно-спасилачка јединица обележила дан Сектора за ванредне ситуације
17.09.2021.
Бојничанин ухапшен због неовлашћене производње канабиса
17.09.2021.

Признање „Лесковачки победник“ које се од ове године први пут додељу на LIFE-у припало је уметничком директору фестивала Дарку Бајићу, који је дао велики допринос развоју фестивала.

„Ово је било изненађење за мене и врло ми је драго. Гледајући овог војника и нашу историју, нама је био циљ да направимо један фестивал, велики фестивал који ћемо оставити младости која долази. То је најбољи начин да ми стари оставимо нешто што је вредно да се то и развија“, рекао је српски режисер, сценариста и продуцент Дарко Бајић.

Глумица Тања Бошковић је изјавила да је Лесковац сада у центру филмског света и да његови грађани тога треба да буду свесни.

„Верујем да ова младост која сада прати филмове има могућност да одгледа све, све што успете да доведете, то мислим да је врло важно. Ових дана Лесковац је центар нашег филмског дена и то је оно што је најлепше. То што су волонтери ту је врло важно, та деца ће имати успомене на основу којих ће се можда једног дана опредељивати да ли да постану продуценти, редитељи, глумци или било шта што је у вези са филмом“, поручила је Бошковић.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је нагласио да се из градског буџета за уметност и културу издваја 9,1% и да се због тих улагања налазимо у сам врх међу локалним самоуправама у Србији.

„Лесковачки Лајф је за кратко време позициониран као део мреже познатих српских фестивала и самим тим је добио статус националног фестивала. Филм као најпопуларнији вид уметности уклања баријере међу људима, учвршћује истинске вредности, осећања и промовише нове идеје“, казао је градоначелник Цветановић.