Ватрогасно-спасилачка јединица обележила дан Сектора за ванредне ситуације

Филмом „Небеса“ отворен 14. LIFE у Лесковцу
16.09.2021.
„Лесковачки победник“ уручен Дарку Бајићу
17.09.2021.
Филмом „Небеса“ отворен 14. LIFE у Лесковцу
16.09.2021.
„Лесковачки победник“ уручен Дарку Бајићу
17.09.2021.

Данас је просторијам Ватрогасног дома у Лесковцу резањем колача, а потом приказивањем ватрогасних вежби испред платоа код Лесковачког културног центра обележен дан Сектора за ванредне ситуације, као и крсна слава – Пресвета Богородица.

„Ми смо данас уприлички техничко-тактички збор и малу вежбу за грађане, школску и предшколску децу, делимо и пропагандни материјал и све што иде уз то“, рекао је начелник Одељења за ванредне ситуације МУП-а Ивица Ранђеловић.

Ранђеловић је истакао да су „свесни сви да су се временске прилике јако промениле и да врло често имамо елементарне непогоде“, које се дешавају свуда у свету па и на нашим просторима.

„Зато је потребно да сва друштва и све заједнице развијају снаге које би се укључиле у реаговање у заштиту становништва“, истакао је Ранђеловић.

По његовим речима, Лесковац тренутно држи рекорд по броју интервенција гашења пожара у Србији.

„Наши грађани су несавесни, неодговорни и сталне пале. Ми ћемо да се трудимо да се спремимо за све изазове, дакле поред пожара, ту су и поплаве и друге елементарне непогоде и ванредне ситуације и наш је циљ да одржимо мобилност, људство и опрема коју имамо. Опрему коју имамо је све боља и боља, добили смо нове камионе, квад и теренска возила, биће и даље опремања“, закључио је Ранђеловић.