У Лесковцу обележена годишњица пробоја Солунског фронта

Сутра без струје 3 улице и једно село
15.09.2021.
Уз игру КУД „Леминд“ обележио Дан српског јединства, слободе и националне заставе
15.09.2021.

Полагањем венаца на споменик Ослободиоцу у Централном градском парку, данас је обележена 103. годишњица од пробоја Солунског фронта. Бенце су положиле делегације града Лесковца СУБНОР-а и Организације ветерана рата 1991-1999.

Испред града Лесковца обратио се члан Градског већа Стефан Китановић, а церемонији је присуствовао и заменик председника Скупштине Оливер Антанасијевић.

"Командант Солунског фронта француски генерал Франше д`Епере је говорио да је српску пешадију и франскуска комора на конњима једва стизала. Истакао је: 'То су Срби, тврди на муци, трезвени, скромни, то су људи слободни, несаломиви, горди на себе и господари својих њива. Али, дошао је рат. И ето, како су се за слободу земље претворили у војнике, најхрабрије, најистрајније, најбоље од свих. То су сјајне трупе, због којих сам горд што сам их ја водио, раме уз раме са војницима Француске у победоносну слободу њихове отаџбине...' и он је само један од многих који су величали наше претке. Зато будимо поносни, јер имамо много разлога за то", рекао је градски већник Стефан Китановић и нагласио да се овај дан не сме заборавити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос