Војна вежба Србије изнад Лесковца

У ковид болници у Лесковцу хоспитализовано 45, 1 пацијент преминуо
15.09.2021.
Корона: Повећава се број заражених у Лесковцу
15.09.2021.
У ковид болници у Лесковцу хоспитализовано 45, 1 пацијент преминуо
15.09.2021.
Корона: Повећава се број заражених у Лесковцу
15.09.2021.

Билатерална тактичка вежба обучавања Војске Србије и Оружаних снага САД, „Небески мост 21“ спровешће се ове недеље на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу и у ширем рејону Лесковца, саопштило је Министарство одбране Србије.

Циљ вежбе,на којој учествују припадници 63. падобранске бригаде ВС и 173. падобранске бригаде Оружаних снага САД је напређење интероперабилности и међусобног разумевања на тактичком нову током извођења хуманитарних операција снабдевања угроженог становништва из ваздуха, наводи се у саопштењу.

Припадници падобранских јединица увежбавају тактике, технике и процедуре приликом извршења специјалног и класичног падобранског десанта, десантирања терета из ваздухоплова као и обезбеђења рејона десантирања.

На вежби учествује више од 150 падобранаца, а извршење падобранских скокова и десентирања терета користе се транспортни авион Ан-26 ВС Ц-130 „херкулес“ Оружаних снага САД, додаје се у саопштењу.

„Извођењем оваквих вежби припадници ВС размењују знања и искуства са припадницима оружаних снага партнерских земања и унапређује оспособљеност за извршење специфичних задатака који се могу очекивати у операцијама пружања помоћи угроженом становништву и у мултинационалним операцијама подршке миру“, додало је Министарство одбране.

Извор: rs.n1info.com, фотографија: rs.n1info.com