Улица Николе Тесле у селу Винарце добија нову водоводну мрежу

Лесковац међу прва три града по непоштовању епидемијских мера
13.09.2021.
Поставља се други слој асфалта на Булевару Николе Пашића
13.09.2021.
Лесковац међу прва три града по непоштовању епидемијских мера
13.09.2021.
Поставља се други слој асфалта на Булевару Николе Пашића
13.09.2021.

Улица Николе Тесле у селу Винарце добија нову водовнодну мрежу у дужини од 580 метара. Вредност радова 4,9 милиона динара, рок за завшетак је 45 календарских дана, а почело се 10. септембра.

„Винарце има око 3.000 становника и наш задатак јесте да обезбедимо оно што свако насељено место треба да има, а то је електрична енергија, водоводна мрежа, канализацију и пут“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Градоначелник Цветановић је подсетио да је за све ово време уложена милијарда и 800 милиона динара у путну инфраструктуру, 750 милиона динара у водоводну мрежу као и 40 милиона динара у канализациону мрежу.

„У улици Николе Тесле почели су радови на реконструкцији водоводне мреже. Водоводна мрежа је пречника 160, урадиће се од полиетилена велике густине, одговарајућег пречника са одговарајућим и потребним бројем противпожарних хидраната“, рекла је технички директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Љиљана Михајловић.

По њеним речима становници овог дела насеља моћи ће са старе да се прикључе на нову водоводну мрежу без додатних трошкова.

Председница Савета МЗ „Винарце“ Катарина Марјановић рекла је да је улица Николе Тесле једна од најпрометнијих и да она повезује два насељена места, Винарце и Доње Стопање, а потом додала да је ова инвестиција веома важна за све мештане Винарца, јер су са старом водоводном мрежом имали врло чест проблем са прекидом воде.

Ове радове изводи група понуђача: СЗР "Еурокоп" из Винарца, "Хидромонтажа Лес" из Лесковца и "Анкер инт" доо из Ниша.