Лесковац међу прва три града по непоштовању епидемијских мера

У Јабланичком округу 70 позитивних, у Лесковцу 52
13.09.2021.
Улица Николе Тесле у селу Винарце добија нову водоводну мрежу
13.09.2021.
У Јабланичком округу 70 позитивних, у Лесковцу 52
13.09.2021.
Улица Николе Тесле у селу Винарце добија нову водоводну мрежу
13.09.2021.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић рекао је за РТС да је током викенда извршена инспекцијска контрола за поштовање епидемијских мера у 3.800 објеката. Највише изречених казни је за Београд, потом Ниш и Лесковац.

Горан Стаменковић истиче да је током овог викенда било више од 250 контрола јавног превоза, аутобуса у међуградском и међумесном саобраћају и истакао да је уочено доста неправилности.

„За сада је изречено више од 20 прекршајних налога, преко 550.000 је износ изречених налога. У Београду је изречено највише, па онда нешто у Нишу и Лесковцу и у осталим градовима западне и источне Србије“, рекао је Стаменковић.

Нагласио је да је јавни превоз уочен као највећи ризик.

„То је било свима јасно. Претходних месец дана смо сведоци тога да се многи нису придржавали мера“, додао је он.

Истакао је да су кренули од правних лица и да су кажњени одређени аутобуски превозници.

„Сви возачи који нису носили маске добили су прекршајне налоге, а тек ћемо сада пооштрити надзоре над објектима који изнајмљују своје сале за свадбена весеља“, најавио је Стаменковић.

На питање шта ће бити ако се власници објеката ни након тог подсећања не придржавају мера, Стаменковић каже да ће појачане контроле прослава кренути од четвртка до недеље.

„Наше контроле ће кренути практично појачано у продуженом викенду од четвртка. Ов недеље ће се радити тај појачан надзор, али од четвртка иде један други модалитет – укрштање инспекција и заједнички рад на терену“,објаснио је Стаменковић.

„То значи да ћемо морати вероватно и да неке свадбе прекинемо, вероватно ћемо морати да неким власницима објеката изрекнемо меру забране коришћења и употребе тих просторија и пражњења тих објеката“, додаје Стаменковић.