Малишани се дружили са коњима, возили кочијама и пуштали змајеве

Корона: 127 позитивних, у Лесковцу 87
11.09.2021.
Бесплатни часови пливања за децу из хранитељских породица
11.09.2021.
Корона: 127 позитивних, у Лесковцу 87
11.09.2021.
Бесплатни часови пливања за децу из хранитељских породица
11.09.2021.

Традицонално дружење малишана у оквиру коњичког и аеро клуба и ове године је организовано. Најмлађи Лесковчани данас су могли да пуштају змајеве, упознају се са племенитим животињама, возе кочијама и возићем „Роштиљко“ као и да уживају у изложеним авионима.

„Најпре смо овде, на простору коњичког клуба чија традиција раје од 1933. године. Лесковац поред постојања клуба може да се похвали богатом историјом у коњичком спорту. Коњичке трке су пре више од 80 година почеле да се одржавају у нашем граду. А чувене су оне на Дан града, које се сваког 11. октобра одржавају на овом месту, окупе многобројне учеснике и то је традиција коју ће Лесковац увек неговати. Поново смо овде са жељом да коњички спорт и ове племените животиње прилижимо нашим најмалђим и свим суграђанима и улепжамо им викенд. Сваке године се овде окупи велики број наших најмлађих суграђана, њихових родитеља, бака и дека и увек сви заједно проведемо леп дан“, рекао је члан Градског већа Јелена Станковић.

Малишани су у коњичком клубу имали прилике да ближе упознају коње, помазе их и играју се са њима.

Након посете коњичком клубу посетиоци су отишли до аеро клуба „Саша Митровић“, који се налази у непосредној близини коњичког клуба.

„Наши најмлађи и сви заинтересовани овде могу разгледати авионе, са члановима клуба разговарати о вишедеценијској традицији клуба 'Саша Митровић' и авијатици уопште. Лесковачки аеродром је имао велики значај, на овом месту некада су одржавана авио-такмичења, спортске и друге манифестације и овај аеродромје био и део европског система аеродрома за послве потраге и спасавања“, рекла је члан Градског већа Владанка Стаменковић.

По њеним речима лесковачки аеродром и аеро клуб негују заљубљеници у ваздухопловство и одржавају га живим, тако што чувају традицију која постоји од 1923. године.

„Пре три године смо Лесковчанима омогућили вожњу балоном, организовали смо изложбу макета испред ЛКЦ-а у библиотеци су се сви заинтересовани малишани бавили израдом истих, организовали смо ревијано такмичење у параглајдину“, рекао је председник аеро клуба Горан Младеновић.

Он је у име аеро клуба „Саша Митровић“ поклонио градоначелнику Лесковца Горану Цветановићу захвалницу за велики допринос и подршку при раду овог клуба.