Дивље свиње опустошиле њиве кукуруза

Свечаним дефилеом учесника обележен Међународни фестивал фолклора трећег доба
07.09.2021.
Корона: Још 118 позитивних, из Лесковца 66
08.09.2021.
Свечаним дефилеом учесника обележен Међународни фестивал фолклора трећег доба
07.09.2021.
Корона: Још 118 позитивних, из Лесковца 66
08.09.2021.

Дивље свиње опустошиле су усеве кукуруза на њивама у селу Мелово, које се налази око 40 километара од Лесковца и 25 километара од Вучја.

Пољопривредник из овог села Миодраг Дисић каже да ово није први пут да остаје без својих приноса и да је штета много већа од уложеног, а уложено је око 35.000 динара.

„Дивље свиње су скоро све појеле, засађено је отприлике хектар и по кукуруза, остале су само стабљике које могу да се преброје“, каже Дисић.

Он наглашава да се трећу годину заредом бори са овом дивљачи и да је цео труд и рад уништен.

„Ове године је уложено 35.000 динара, али је штета много већа, као што видите све је уништено. Пензије су мале, не знам како ћемо и основне трошкове да подмиримо“, закључује Дисић.

Овај пољопривредник истиче да исти проблем имају и његове комшије, раде, надају се да ће бити приноса, али због дивљих свиња остају без кукуруза.

Такође, проблем који их годинама мучи, како наводе мештани овог села, јесте земљани пут Лесковац – Оруглица, који до њих води и који је у веома лошем стању због рупа и неравнина. Они тврде да су посебно лоши услови на путу услед обилних киша и великих падавниха снега, јер су тада, како они кажу „одсечени од цивилизације“.

„Кад су велике падавине не може да се прође, кола остају заглављена на путу. Иста ситуација је и преко зиме, данима остајемо завејани. Нема ко да нам помогне. Овде живе само људи који су старији од 65 година, наша деца су отишла“, каже Миодраг Дисић.

Становници овог села се надају да ће локална власт стати уз њих и помоћи им да реше вишегодишњи проблем око пута.