Свечаним дефилеом учесника обележен Међународни фестивал фолклора трећег доба

Сутра без струје једно село и пет улица у Лесковцу
07.09.2021.
Дивље свиње опустошиле њиве кукуруза
08.09.2021.
Сутра без струје једно село и пет улица у Лесковцу
07.09.2021.
Дивље свиње опустошиле њиве кукуруза
08.09.2021.

Међународни фестивал фолклора трећег доба, у организацији Удружења пензионера у Лесковцу, отпочео је свечаним дефилеом учесника, док је отварање одржано у сали Народног позоришта.

„После једногодишње паузе, одлучили смо да одржимо овај наш традиционални Међународни фестивал фолклора, нисмо се надали да ће бити овако тешка ситуација, али ми смо пошли са становишта да су се сви пензионери вакцинисали, тако да се надамо да нећемо имати проблема“, рекао је председник Удружења пензионера Братислав Здравковић.

Он је истакао да је данас присутно око 10 екипа, две су из Македоније – Кавадарци и Куманово, а потом је изразио жаљење због тога што посетиоци из Бугарске нису могли да дођу јер нису вакцинисани.

„Имамо из Крагујевца, Смедеревске Паланке, Зајечара и из других градова Србије, који ће представити своје умеће у игри и песми. Надамо се да ће овај вирус проћи и да ће идуће године бити боље“, казао је Здравковић.

Испред локалне самоуправе обратила се заменица градоначелника Лидија Димитријевић.

„Овај фестивал је заправо промоција радости, виталности, елана и енергије трећег доба. Сви данашњи учесници су пример како старост може бити весела и лепа, а да је свака бора и искуство, заправо, неизмерно богатство. Хвала што својим ангажовањем и оптимизмом дајете пример младима како треба живети, дружити се, размењивати искуства и стварати нова пријатељства“, рекла је заменица градоначелника Димитријевић.

Због реновирања зграде Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, данашња свечаност је уприличена у Народном позоришту у Лесковцу.