Јавни позив за субвенције за соларне панеле

Пукла цев у улици Страхињића Бана, вода се излила на коловоз
02.09.2021.
Служба урологије у Лесковцу обележила 50 година рада
03.09.2021.
Пукла цев у улици Страхињића Бана, вода се излила на коловоз
02.09.2021.
Служба урологије у Лесковцу обележила 50 година рада
03.09.2021.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да ће данас бити расписан први јавни позив за субвенционисање грађана за уградњу соларних панела за производњу електричне енергије, а да се први уговори могу очекивати за месец дана, преноси РТВ.

Она је објаснила да ће се програм спроводити по истом моделу као и јавни позив за замену столарије.

„Што значи да 50% новца обезбеђују јединице локалне самоуправе и Министарство, а 50% плаћају сами грађани. Очекујем да у наредних месец дана до месец и по дана, грађани могу да потпишу прве уговоре са јединицама локалних самоуправа“, рекла је она.

Најавила је да је планирано да до краја године буде расписан још један јавни позив за замену столарије, а да ће у наредној години бити неколико јавних позива за субвенционисање уградње соларних панела.

„Не постоји ниједан разлог да не користимо зелену енергију и да не учинимо све да будемо ефикаснији у коришћењу електричне енергије и топлотне енергије, а јавни позиви управо треба да допринесу том циљу. Хоћемо да видимо у наредних неколико година на крововима зграда и кућа више соларних панела и да више користимо зелену енергију“, поручила је она.